I. B TŘÍDA – SK. A

ČERNÍČ – H. BROD C 7:2

Domácí mají v poslední době nabito a vezou se na vítězné vlně. Pátý zápas v řadě dotáhli do tříbodového konce a stejně jako minulý víkend soupeře nešetřili. Tentokrát byla ovšem první půlka celkem vyrovnaná a skóre 2:1 pro Černíč nenapovídalo, že by se strhla na hosty gólová lavina. Jenže ve druhé půlce to přišlo. Lovětínský s Křížem brzy navýšili na 4:1, a to nováčkovi soutěže zlomilo vaz.

Góly: 12. a 52. M. Kříž, 50. D. Lovětínský, 70. Čermák, 75. a 76. Lacina, 84. Brom – 23. Nechvátal, 80. Bělák. Rozhodčí: Stratený. ŽK: 2:3. Diváci: 47. Poločas 2:1. Černíč: K. Novák – V. Leitkep, Gall, Havlík, M. Leitkep – M. Kříž (75. Deutschar), Janoušek (71. Beseda), Brom, Lacina – D. Lovětínský, Čermák.

LÍPA – A. DŮL 0:2

Byl to zápas o šest bodů a pro hosty nezačal moc šťastně, protože přišli o zraněného Šancla. Paradoxně jim to ale pomohlo, protože právě střídající Kovačík otevřel po necelé půlhodině skóre. A když Antonínův Důl skvěle vstoupil do druhé poloviny, kterou otevřel gólem Pokorný, bylo zaděláno na cennou výhru. Tu si zkušení hosté pohlídali.

Góly: 29. Kovačík, 48. Pokorný. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 1:0. Diváci: 56. Poločas 0:1. A. Důl: Šimek – Zdarsa, Čurda, Pokorný, Krejčí – Volák, Šancl (9. Kovačík), Tichánek, Kříž (41. Vorálek) – Šabatka, Gavallér (87. Satrapa).

I. B TŘÍDA – SK. B

STONAŘOV – V. BÍTEŠ B 3:2

Přestože se domácí dostali v první části do několika šancí, tak jediným, kdo skóroval, byl hostující David Burian. Hosté mohli díky němu odcházet do kabin spokojenější. Jenž hned jak se začala hrát druhá půlka, udeřil Petr Kozojed, a bylo srovnáno. A když tentýž hráč po další necelé čtvrthodině překonal Bartoška podruhé, mohli se Stonařovští radovat z obratu. Hosté to ale nezabalili a v závěru je dostal Leoš Burian znovu na dostřel bodovému zisku. Z toho ale nakonec sešlo. V 86. minutě zajistil cennou výhru pro Stonařov Láznička.

Góly: 46. a 59. Kozojed, 86. Láznička – 38. D. Burian, 82. L. Burian. Rozhodčí: Vašíček. ŽK: 2:3. Diváci: 46. Poločas 0:1. Stonařov: Měrtl – Kozojed, Kubelka, Šmarda (77. Lysý), Šána – Špaček, Příhoda, Láznička (90. Turoň), Bláha – Kubík, Vevera (71. Žaloudek).

RANTÍŘOV– SLAVOJ POLNÁ B 3:3

Domácím bylo jasné, že jen výhra je může dostat do kontaktu se sobotním soupeřem a ostatními týmy, ale už v 3. minutě začal dostávat tento plán trhliny, protože Smutný nepohrdl pokutovým kopem a otevřel skóre. Polenský Slavoj to ale ukolébalo, a to natolik, že zkušený Živný během mžiku otočil dvěma góly kormidlem! A to nebylo z první půlky vše, protože v jejím závěru poslal Rantířov do dvoubrankového trháku Vaněk.

Přežít úvod druhé půlky a co nejdéle udržet tento rozdíl. S tímto cílem vstupoval domácí výběr na hřiště, kde ale bylo vše opačně. Hosty dostal zpět do hry po chvilce Procházka a než se Ratířovští rozkoukali, bylo po trefě Roda vyrovnáno. Diváci byli namlsaní a čekali další góly, ale Krupica i Rychtecký už za svá záda žádný balon nepustili. Body se tak dělily, což nepotěšilo ani jeden z týmů.

Góly: 8. a 10. Živný, 42. Vaněk – 3. Smutný (PK), 51. Procházka, 54. Rod. Rozhodčí: Maar. ŽK: 4:4. Diváci: 70. Poločas 3:1. Rantířov: Krupica – Kunče, Karásek (58. Kozák), Živný (81. K. Holub) – Lupač, Lojda, Vaněk, Bartejs – Putyera, Horáček. Slavoj Polná B: Rychtecký – Šorf, Jaroš, Skryja, Šimek – Voráč (73. Čaloud), Rod, Gondek, Procházka – Smutný, Jelínek.

V. BERANOV – LUKA 1:2

Domácím se nepovedlo potvrdit body ze Stonařova a doma druhé derby v řadě prohráli. Louckým fotbalistům k tomu stačila povedená první půlka, v níž skórovali Hintnaus s F. Tomanem. A přestože Beranovu vyšel nástup do druhé části, kdy R. Kittler po dvou minutách snížil, tak žádný další gól se na hřišti už neslavil. Cennou výhru si tak odvezli hosté.

Góly: 47. R. Kittler – 10. Hintnaus, 34. F. Toman. Rozhodčí: Bula. ŽK: 1:1. Diváci: 104. Poločas 0:2. V. Beranov: Dvorský – P. Kittler, Štumar, Ganzwohl, Pokorný – Smejkal, Eliáš ml., R. Kittler, Křenek – Matějíček (78. Molva), Pejřimovský (72. Pýcha). Luka n. J.: R. Toman – Šimek, Kubeš, Bratršovský, Zámostný – Stejskal (84. Pokorný), Kucarov (71. Hlávka), Číhal, Hintnaus – Vomela (65. Tuma), F. Toman.

Ilustrační foto
Okresní fotbalové soutěže mužů z Jihlavska