Nevyzpytatelný soupeř. V posledním utkání první poloviny druhé fotbalové ligy a v předposledním letošním cestují hráči FC Vysočina do Třince. Na místním stadionu je čeká duel s ambciozním protivníkem, který na jaře obral Jihlavu o důležité body v boji o postup do nejvyšší soutěže.

Třinec patří tradičně k adeptům bojů o nejvyšší příčky soutěže. Letos však zatím prochází druhou ligou klopýtavě, jeho výsledky připomínají horskou dráhu. Dokázal vyhrát na hřišti Bohemians, ale dokázal také prohrát na půdě béčka Sparty.

Doma Slezané letos zatím neprohráli, ale ztratili body za remízy s Varnsdorfem či Čáslaví. Tato nevyrovnanost výkonů zatím drží třinecké fotbalisty pouze ve středu tabulky. Na osmé příčce ztrácí čtyři body na Vysočinu.

Ve vzájemném utkání tak budou chtít domácí ztrátu na protivníka snížit. „Víme, že nás v Třinci čeká těžký soupeř, který se prezentuje velmi fotbalovým pojetím,“ uvedl trenér jihlavského celku Roman Pivarník. „Pro nás bude důležité, abychom se prezentovali aktivní celoplošnou hrou, a především se musíme vyvarovat individuálních chyb, které nás postihly v Sokolově,“ zmínil poslední venkovní neúspěch kouč.

Právě na hřištích soupeřů se Vysočině zdaleka nedaří podle představ. Ztráty bodů v roli hostujícího celku Jihlavě poněkud vzdalují postupové příčky, na které aktuálně ztrácí pět bodů. Z posledních dvou podzimních kol by tak měla vytěžit pokud možno maximum, aby získala dobrou startovací pozici pro jarní odvety.

Na hřišti však nebude sestava Vysočiny kompletní. Karetní stopku mají Komárek a Velický. „Navíc některé další hráče trápí drobné šrámy,“ nerad připouští Pivarník. Konkrétní sestavu proto ještě prozradit nemůže. „Představu už samozřejmě mám, ale v tuto chvíli bych nová jména v sestavě prezentovat nechtěl.“

Třinec má v sestavě řadu kvalitních hráčů. V brance je jedničkou Slovák Martin Lipčák, zkušenostmi oplývají středopolaři Pavel Malíř a Patrik Siegl. Svěřenci Lubomíra Luhového se také na jaře spolupodíleli na krachu postupových ambicí Jihlavy, když na Vysočině uhráli překvapivou bezbrankovou remízu.

Zítra by si tak Jihlava mohla naopak v Třinci postupové pozice přiblížit.Dokáže to?