Fotbalistky ze ZŠ Evžena Rošického měly v prvním kole turnaje, kterého se dohromady zúčastnily takřka dvě stovky škol, volný los. Poté už ale musely začít naplno pracovat. „Holky absolvovaly několik kol, kde nesměly zaváhat, aby se dostaly na závěrečný turnaj,“ nastiňuje trenér Jonatan Hána.

Druhé dějství Coca-Cola Cupu hostila Světlá nad Sázavou, kde výběr z Jihlavy vyřadil domácí hráčky a poradit si dokázal i s gymnáziem z Chotěboře. Třetí kolo bylo ještě složitější, ale Jihlavě pomohlo domácí prostředí. Všechny tři mače žačky ZŠ E. Rošického vyhrály. Porazily ZŠ Hustopeče, ZŠ Čáslav i ZŠ Týn nad Vltavou, a cesta do závěrečného tuzemského semifinále byla otevřená.

Hrdinkou byla Holá

V něm už se představilo kvarteto nejlepších celků. Krom fotbalistek z Jihlavy se o postup do česko-slovenského superfinále, kam šly jen dva nejúspěšnější, praly týmy ZŠ Pardubice, ZŠ Plzeň a ZŠ Klenovice na Hané. „Opět jsme nezaváhali a postoupili,“ libuje si Hána.

Před jeho svěřenkyněmi tak byl vrchol Coca-Cola Cupu, který se hrál na Slovensku. V Dubnici nad Váhom se představily dva týmy z Česka, dva ze Slovenska. „Systém turnaje jen nastavený tak, aby finále bylo česko-slovenské, takže jsme se o postup do utkání o první místo střetly s Klenovicemi na Hané,“ přibližuje trenér ZŠ Evžena Rošického, kterému se české semifinále muselo líbit, protože nabídlo spoustu branek, a hlavně výhru Jihlavy 5:3! Hrdinkou byla bezesporu Andrea Holá! „Zápas byl přehlídkou krásných branek a hlavně díky kapitánce Andree Holé, která dala všechny branky, jsme zvítězili,“ doplňuje spokojený kouč.

Skvělý tým

Ten pak musel se svým kolegou Tvarůžkem vymýšlet strategii na finále, do kterého postoupil favorizovaný Bardějov, který disponoval jedenácti fotbalistkami. A taktika vyšla nejlépe, jak mohla! Holá, která byla vyhlášena i nejlepší hráčkou turnaje, znovu potvrdila skvělou střeleckou formu a dvěma góly se postarala o celkový triumf! „Holky předvedly vynikající týmový výkon a dokázaly zvítězit 2:0,“ nadšeně hlásil Jonatan Hána. „Fotbal je týmová hra, ale naše družstvo disponovalo třemi nadstandardními hráčkami Andreou Holou, Anetou a Adélou Tomanovými. S fotbalem přitom měly zkušenost ještě tři holky, ostatní ho nikdy nehrály. Ale skvěle doplnily celý tým a dokázaly se zlepšovat zápas od zápasu,“ reaguje kouč a dodává: „Chtěl bych poděkovat všem hráčkám za skvělou reprezentaci školy a týmový výkon podložený výbornými individuálními výkony.“

Nejenže fotbalistky ZŠ Evžena Rošického vyhrály krásný pohár a medaile, ale odměnou jim bude i čtyřdenní zájezd do Monaca, kde mimo jiné proběhne trénink s legendou českého fotbalu a patronem Coca-Cola Cupu Janem Kollerem!

Hráčky: Tereza Lancová, Tereza Klvaňová, Andrea Holá, Aneta Tomanová, Adéla Tomanová, Nela Šefčíková, Lenka Pojezná, Natálie Dvořáková, Natálie Synková, Vanessa Pertlová, Natálie Nováková, Simona Kittlerová, Eliška Kuchyňová, Natálie Neradová, Tereza Vítková. Trenéři: Jonatan Hána, Pavel Tvarůžek

Pro Ivana Kopeckého bude angažmá v Jihlavě jeho první samostatnou trenérskou štací v kariéře.
Chci Vysočinu nastartovat, plánuje nový trenér Ivan Kopecký