I. A TŘÍDA – SK. A

SLAVOJ POLNÁ B - KAMENICE 2:1

Úvod patřil domácí rezervě, která ale spalovala jednu šanci za druhou. „Ve dvacáté minutě to mělo být 5:0,“ kroutil hlavou trenér Slavoje Miroslav Tobolka nad tristní koncovkou. Červenat se musel hlavně Körber, který se ocitl v gólovce několikrát. Jak se bezchybně zakončuje mu ukázal až po půlhodině hry Klíma, jehož střela z dálky se otřela o tyč a skončila za zády bezmocného Mifky.

Druhé dějství začalo pro Polnou tradičně. Výpadek a vyrovnání, o které se postaral hlavičkující Strašík. Kamenice se tím dostala do hry a působila na míči jistějším dojmem, ale nebylo jí to nic platné, protože v 78. minutě Körber odčinil svá předešlá zaváhání a rozhodl, když zakončil do odkryté branky kombinaci s Jelínkem.

„Jsme za výhru rádi, ty body už byly potřeba. Bylo to dobré utkání. Konec takový bojovný, zranili se nám dva hráči, ale i ti střídající pomohli,“ dodává kouč Tobolka.

Góly: 35. Klíma, 78. Körber – 51. Strašík. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 1:1. Diváci: 45. Poločas 1:0. Slavoj Polná B: Rychtecký – Barák, Jaroš, Kratochvíl, Gondek (81. Čaloud) – Formáček, Jelínek, Klíma (67. Šorf), Procházka – Körber, Hrdlička.


POHLED – BEDŘICHOV 3:0

Pohledu vyšel vstup do zápasu, kdy se už v osmé minutě prosadil Rérych. Tlak domácích pokračoval i v následujících minutách a po půl hodině hry přišel pro hosty další trest. K odraženému míči se dostal agilní Rérych, který byl ve vápně faulován a Michal Sobotka z pokutového kopu zvyšoval na 2:0. Po přestávce se Pohled zatáhl a vyrážel do nebezpečných protiútoků. Hosté se za celý zápas dostali k jediné nebezpečné střele, kterou zneškodnil Vašíček. V poslední minutě pečetil vítězství Pohledu střídající Klement.

Góly: 8. Rérych, 28. Michal Sobotka (PK), 90. Klement. Rozhodčí: Soukupová. ŽK: 1:0. Diváci: 70. Poločas: 2:0. Bedřichov: Šána – Mašek, Paulík, Vaněk (76. Fuxa), Janák (73. Maštera) – Antoš, Grepl, Chramosta, Lacina – Kolman, Pojer.

LEŠTINA – DOBRONÍN 2:0

V prvním poločase si domácí Leština vytvořila hned dvě šance, ale Plevovi nepřálo štěstí. Nejprve mu hostující brankář vyškrábl trestný kop a poté po samostatném úniku neprostřelil z boku gólmana. Po změně stran měli domácí opět územní převahu a také šli zaslouženě do vedení, když si na centr naskočil Štros a hlavičkou přehodil brankáře. Pak Dobronín trochu pozlobil leštínskou obranu, ale domácím se podařilo přidat uklidňující branku. Po individuální akci se prosadil Mišovic.

Góly: 72. Štros, 86. Mišovic. Rozhodčí: Krondráf. ŽK: 2:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Dobronín: Kotrba – Macek, L. Sedláček, Novotný, Laňka – Horáček (89. Bořil), Cink, Zamazal (80. Diňa), Pospíchal – Meloun (76. Mikšíček), Padrnos.

CHOTĚBOŘ B – LUKA N. J. 4:1

Domácí začali zostra a odměnou jim byla penalta, kterou proměnil Čapek. Soupeř ke konci poločasu byl lepší, ale síť rozvlnit nedokázal. Po změně stran se už bylo více na co koukat. Do dvoubrankového vedení poslal po centru Moravce svůj tým Pfeffer. Soupeři se pak podařilo snížit, ale o šest minut později se pískala penalta znovu. Po faulu na Jandu, sám jmenovaný pokutový kop proměnil. Skóre uzavřel pěknou střelou Turek.

Góly: 18. Čapek (PK), 57. Pfeffer, 75. Janda (PK), 86. Turek – 69. Hintnaus. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 1:0. Diváci: 50. Poločas: 1:0. Luka n. J.: Žatečka – Horáček, Šimek, Bratršovský, Kucarov (76. Stejskal) – Čaloud, Vařejka, Hlávka, Toman – Hintnaus, Pešák (54. Zámostský).


I. A TŘÍDA – SK. B

TELČ – TŘEŠŤ 2:4

Derby jen potvrdilo, jak je fotbal o hlavách a psychickém rozpoložení. V tomto směru byli na nedělní mač připraveni lépe hráči Třeště, kterým pomohla i 11. minuta a skvěle zahraná standardka. Tausch rychle popadl míč, hodil dlouhý aut na Herknera, který nacentroval před branku a po Rodově zakončení se šlo slavit – 0:1! Tentýž hráč pak přišel nečekaně k druhé trefě, když jeho přímý kop propadl po rukama padajícího Misaře až do sítě. Snížit mohl Beňo, ale na připraveného Kousala si nepřišel. Smůlu měl i Smejkal, který jen orazítkoval břevno.

Ve druhé části domácí hru víc otevřeli, ale také dělali velké chyby v defenzivě. Na takové situace v pohodě hrající Třešť čekala, a právě v 61. minutě z toho byla třetí branka. Misař špatně rozehrál a Herkner měl hodně snadnou úlohu dopravit míč do odkryté svatyně. Telč se dočkala až po nařízené a proměněné penaltě Párala. Na drama ale zaděláno nebylo. Hosté totiž po deseti minutách zvýšili na 4:1 Páralem, a bylo hotovo. Kudláčkova hezká trefa pak už jen zmírnila porážku Telče.

Góly: 67. Páral (PK), 82. Kudláček – 11. a 23. Rod, 61. Herkner, 78. F. Nechvátal. Rozhodčí: Pavlas. ŽK: 3:1. Diváci: 155. Poločas 0:2. Telč: Misař – Kudláček, Nosek, Solař, Páral – R. Nechvátal (68. Hejl), Smejkal, Havlík, Matouš (46. Klobas) – Beňo, Jančo. Třešť: Kousal – Tausch, Bláha, Lupač, Ivan – Gutwald, Císař (41. Pittner), F. Nechvátal (89. Novotný), Mareš – Herkner (82. Kříž), Rod.

RANTÍŘOV – TŘEBÍČ B 2:2

Hned ve 2. minutě přihrál Cibulka Holubovi, kterého vychytal Procházka. Po čtvrthodině už byl ale třebíčský gólman krátký na zakončení Živného, který dokončil dobrou práci Holuba. Po chvilce Živný zasprintoval na pravé straně, poslal míč na nabíhajícího Kubíka, který zvýšil už na 2:0! Rantířov byl při chuti. Holub s Varhaníkem ale skóre nenavýšili. A to mrzelo, protože ve 36. minutě přišla chyba v defenzivě, kterou potrestal třebíčský Hronek. V závěru poločasu mohl domácím vrátit dvoubrankový náskok Kubík, ale po rohu orazítkoval jen tyčku.

Deset minut z druhé půlky patřilo hostům, kteří si vytvořili tlak, ale na vyrovnání nedosáhli. Pak se hra vyrovnala a domácí měli dvě slibné příležitosti k potvrzení vítězství, jenže ani jednu neproměnili. Hostům se tak vyplatilo hrát do posledních minut, protože těsně před koncem zařídil dělbu bodů Mašek.

Góly: 15. Živný, 17. Kubík – 36. Hronek, 89. Mašek. Rozhodčí: Kubeš. Bez ŽK. Diváci: 60. Poločas 2:1. Rantířov: Krupica – Cibulka (68. Lupač), Vyskočil, Holub, Živný – Vaněk, Kunče (46. Kalný), Varhaník, Kovačík – Pavlíček, Kubík.