A svěřenci trenéra Průši v této fázi soutěže už prostě bodovat musí, i když jde o silného protivníka. „Všichni jsme zdraví, připravení a odhodlaní si odvézt odtamtud nějaké body. Respekt máme, ale bát se nemusíme,“ říká kouč Kamil Průša.

Favoritem ale budou domácí. „Olomouc má výborný tým, ale v posledních dvou zápasech chodily mladší ročníky, tři čtyři starší kluci se možná posunuli do juniorky, takže úplně přesně nevím, co očekávat. Jedno je ale jasné, mají tu hru takovou jednodušší, rychlou přechodovou fázi, nahoře se snaží sbírat míče, a pak kombinovat po stranách,“ doplňuje.

Vysočina by tyto silné stránky chtěla eliminovat a v Olomouci uspět. „My se pokusíme vyřadit ze hry jejich stopery, když budou mít míč na své polovině, budeme je napadat, nátlakovou celoplošnou hrou je nutit k chybám. Aby neměli prostor na nákop na urostlého útočníka. Prostě hrát co nejblíž soupeřově brance,“ nastiňuje Kamil Průša a dodává: „Já týmu a partě věřím. Myslím, že na to je, cítím odhodlání, a kdybychom zvládli dva zápasy po sobě, tak jsme schopní tu baráž udělat.“