Fotbaloví starší dorostenci FC Vysočina jsou momentálně o skóre za Opavou předposlední, což by znamenalo sestup. Před sebou ale mají ještě čtyři poslední zápasy, a z nich musí vytěžit co nejvíce bodů, nebo alespoň tolik bodů, aby to stačilo na 16. místo. To totiž zaručuje baráž. O jednu příčku níže už by byl problém v podobě přímého pádu.

A tomu se chce trenér Kamil Průša mermomocí vyhnout. „Opava má tři zápasy, my čtyři, i když hrajeme třikrát venku. Ale za poslední čtyři zápasy jsme si dokázali, že na tu soutěž máme. Získali jsme deset bodů, a kluci potvrzují, že umí hrát fotbal. Musíme udělat baráž, na nic víc asi pomýšlet nemůžeme, pak se uvidí. Ale do baráže musíme,“ má jasno kouč Vysočiny, jehož tým po sobotním utkání na Slavii vyzve doma beznadějně poslední Hlučín, na závěr vyjede na Spartu a do Karviné. „Kdybychom ty dobré poslední výsledky teď potvrdili i jedním bodem, tak potom budeme mít takový mečbol s Hlučínem,“ plánuje trenér.

Hazardní podnik Quantanamo na jihlavském sídlišti Březinky chátrá. Hráči musí jezdit do Čížova.
Jihlava vyhnala hazard do okolních obcí

Ale v cestě za důležitým ziskem bude stát čtvrtý tým tabulky. Pražená vzbuzují respekt! „Oni mají vynikající tým, který dává spoustu branek. Na domácím hřišti je jednoznačně první, takže to tam bude velmi těžké,“ uvědomuje si Průša. „Uvidíme, jací hráči za ně budou hrát, jestli nepůjdou za juniorku. To bude hodně důležité. Naposledy ve Zlíně hrál v hodně silném složení,“ doplňuje.

Nicméně s poraženeckou náladou do Prahy fotbalisté z Jihlavy nepojedou. „Cíl je pokusit se jim postavit. Jsou to kluci stejní jako my, a jen ukopat to tam nebudeme chtít. Já říkám, že máme na to, abychom hráli fotbal, takže budeme chtít hrát kombinačně,“ tvrdí kouč a dodává: „Chtěli bychom navázat na ty čtyři poslední zápasy a se sestavou bych chtěl míchat jen málo. Uvidíme, jak na tom bude Karmazín, který má z minulého zápasu pohmožděná žebra.“