V rámci soustředění sehráli i tři přípravné mače. Dvakrát se rozešli s Pardubicemi smírně 0:0, Chrudim porazili 2:0.
„Zvládli to dobře, musím je pochválit. Obzvlášť pro ty mladší kluky to bylo náročné, protože ty objemy byly veliké,“ uznává kouč jihlavských výběrů U19 a U18.

A to je asi ta nejzásadnější změna, která se přes krátkou letní pauzu udála, a s níž se musí trenéři poprat. Od nové sezony totiž bude znovu „osmnáctka“, která bude hrát moravskoslezskou divizi, výběr U19 čekají po pádu z elity duely v moravské lize. „Je to pro nás nové a musíme se v tom sami zorientovat,“ říká Kamil Průša.

Ten má k dispozici pro oba mančafty 21 hráčů a 4 gólmany. „Na dva týmy by ten počet měl být o tři čtyři kluky vyšší, ale budeme doplňovaní z mladšího dorostu U17, odkud budou tři čtyři kluci chodit s námi,“ nastiňuje trenér FC Vysočina, který dal svým svěřencům po náročném soustředění dvoudenní oddych.

Už v úterý se mu ale museli zpět hlásit ve „službě“. „Zase najedeme do tréninků. V sobotu sehraje osmnáctka zápas na hřišti Sapeli Polná, devatenáctka se doma v neděli utká se slovenskou Senicí, a pak už nás ten další víkend čeká generálka s Táborskem,“ přidává Průša program nejbližších dnů.

V sobotu 12. srpna to pak začne. Jihlavští dorostenci U19 přivítají v 1. kole MS ligy Karvinou B, „osmnáctka“ si o den později odbude divizní premiéru se Spartou Brno. „Času máme ještě dost, abychom to doladili. Kluky známe a díky tomu soustředění jsme je poznali i charakterově, i kluci se sblížili, z tohoto pohledu bylo soustředění výborné. Ale nesmí se nám nikdo zranit. Zatím se to vyhýbá, až na drobné problémy Jágrika a Pejřimovského. To je strašně důležité, abychom byli zdraví a kompletní,“ přeje si Kamil Průša.