Další porážka. Ani na Julisce, kde se Vysočině v minulosti tradičně dařilo, se jihlavští fotbalisté nezbavili svého letošního bolehlavu. Po mdlém výkonu inkasovali čtyři branky a nadále zůstávají na chvostu prvoligové tabulky.

Vysočina nastoupila už s Kučerou, který si odpykal karetní trest, a v sestavě z druhého poločasu domácího duelu s Příbramí. Začala i lehce aktivněji, ale optická převaha byla pohříchu platonická. „Prvních deset dvanáct minut jsme domácí nepustili do tlaku a měli hru pod kontrolou, směrem dopředu jsme toho měli víc," mínil trenér Petr Rada.

Ale záhy se ujali iniciativy hráči Dukly a po několika náznacích šancí šli ve 13. minutě do vedení. Míč po Bergerově přímém kopu Karavajev vrátil Krmenčíkovi, který z úhlu, za pomoci Krejčího teče, skóroval. „V úvodu utkání jsme byli trošku nervózní, Jihlava měla jednu, možná dvě příležitosti," připustil domácí kouč Luboš Kozel. „Ale jak jsme měli minulé utkání na Slovácku smůlu, tak dneska se to štěstí otočilo k nám. My si pomohli rozehranou standardkou a dostali jsme se do důležitého vedení."

Pražané dál kontrolovali hru a ve 36. minutě skórovali podruhé. Berger dostal na pravé straně hodně prostoru, našel před brankou Beauguela a ten patičkou překonal gólmana Hanuše. Francouzský útočník se v lize trefil počtvrté. Jihlavští směrem dopředu nevyprodukovali vlastně nic zaznamenáníhodného.

Dukla zahájila výborně i druhý poločas, když už po dvou minutách zvýšila na 3:0. To Krmenčík s Beauguelem rozjeli protiútok, který český reprezentant do 21 let snadno zakončil svojí druhou brankou. „Třetí gól nás uklidnil úplně a utkání definitivně rozhodl," radoval se Kozel. „Místo abychom se snažili o vstřelení kontaktní branky, ve čtyřicáté sedmé minutě to bylo už tři nula," durdil se naopak Rada.

Po hodině hry byl blízko dalšímu gólu Beauguel, ale tentokrát trefil jen tyčku. Poprvé vážněji zahrozila i Vysočina, Harba však z voleje hodně přestřelil.

Přetížená obrana Jihlavy naopak dál chybovala a v 70. minutě inkasovala počtvrté, když se po Bergerově přihrávce znovu trefil do odkryté branky Považanec. O chvíli později alespoň kosmeticky upravil skóre střídající Kovář, jenž pohotovou střelou využil Hybšův centr. „Vítězství domácích je zasloužené. My jsme sem jeli s tím, že bychom tady chtěli něco uhrát, ale bohužel odjíždíme s tříbrankovou porážkou," krčil rameny jihlavský lodivad.

Dukla tak až na pátý pokus Vysočinu v nejvyšší soutěži porazila a přišpendlila ji na konec ligového pořadí.