„Tak si to vymysleli v Bzenci. My chtěli hrát na umělé trávě v Jihlavě, oni trvali na odložení a nakonec to vyšlo na prvního května. Podobný případ na téhle úrovni nepamatuji,“ kroutí hlavou trenér Staré Říše Luděk Kovačík.

Jeho svěřenci stále čekají na první jarní výhru. Během odvetné části zatím získali jediný bod a jsou na hraně sestupový příček. „Tahle pasáž jara ukáže, jestli jsme schopni něco vylepšit a zachránit se,“ uvědomuje si Kovačík.

Poté totiž jeho celek čeká další anglický týden, během kterého pojede do Nového Města a Bystřice. „Musíme teď zvládnout ten domácí dvojzápas, protože na Vrchovině se bude těžko bodovat a pak už bychom byli pod obrovským tlakem, což by náš nezkušený tým asi těžko ustál,“ přemítá staroříšský kouč.

Jeho tým byl na podzim prvním v sezoně, kterému se podařilo bodovat ve Velké Bíteši. „Po sérii porážek jsme tam odehráli dobrý zápas. Je pro mě překvapení, že se teď Bíteš taky dostává do spodku tabulky. Musíme si s ní poradit,“ burcuje Kovačík.

Důležitost přikládají zápasu i hosté. Svěřenci trenéra Květoslava Havránka totiž čtyřikrát v řadě prohráli a už se potřebují chytit. „Z těch čtyř zápasů jsme hráli tři s týmy z první pětky, takže jakýkoliv bodový zisk by byl překvapením, teď už ale musíme zabrat,“ říká Havránek.
Jeho celek naposledy dostal na domácím hřišti pět gólů od vedoucího Hodonína. Hráče by to ale poznamenat nemělo. „Výsledek je jasný, ale vyloženě jsme nepropadli. Tentokrát musíme přidat na bojovnosti a zabrat, zápas odjezdit,“ dodává Havránek.

Divizní menu

SOBOTA: Holešov – Bzenec, ŽĎÁR N. S. - Brumov, Uh. Brod – Tasovice, ST. ŘÍŠE – V. BÍTEŠ, Hodonín – VRCHOVINA, BYSTŘICE – Břeclav, Rosice – SLAVOJ POLNÁ (vše 16.00).
NEDĚLE: Slavičín – PELHŘIMOV (10.15).
PONDĚLÍ: ST. ŘÍŠE – Bzenec (16.30).