V prvních dvou kolech se podařilo nováčkovi urvat dva senzační body. Navíc ten první z Prahy byl pro papírového outsidera hodně hořký. Na Slavii ztratila Vysočina tříbrankový náskok. Ani druhý bod proti Plzni nemusel zůstat osamělý. Více jim ukradli chybující rozhodčí.

I tak jsou ale dva urvané body nadstandardem, se kterým před startem soutěže asi mnoho lidiček nepočítalo.

Nyní ale přichází soupeř, se kterým by Jihlava v současné formě měla bodovat.

Vždyť Hradec Králové je určitě papírově snadnější protivník. „Přesně tak," souhlasí i záložník Vysočiny Karol Karlík. „Na takovéto zápasy, s Hradcem, Budějovicemi, Příbramí, se musíme maximálně soustředit a sbírat s nimi body," uvědomuje si autor branky proti Plzni, že Východočeši budou spíše bojovat s Jihlavou o body k záchraně, než o účast v Lize mistrů.

Vysočina se vrátila do ligy po šesti letech tápání o patro níže, ale přesto značně sebevědomá. Svým velmi dobrým výkonem zaskočila oba favorizované a zkušené protivníky. „Myslím, že herní styl měnit nebudeme," odhaduje Karlík opětovnou hru na rychlé brejky. „Rozehrajeme to ze zabezpečené obrany a uvidíme. Ale my, i jako nováček, jdeme do každého zápasu s tím, že ho vyhrajeme," posílá na dálku bojovný vzkaz svému soupeři.

Stejně hovoří i obránce Tomáš Josl: „Do Hradce pojedeme opět tak, abychom tam něco uhráli."

Trenér František Komňacký si pochvaluje prozatím dobrou produktivitu svých svěřenců. „Dát tři branky na Slavii, skórovat i proti Plzni, to se počítá," uvedl po domácím zápase. Vrásky mu naopak dělá na jeho vkus prostupnější obrana. Spokojen však může být s tím, že se výkony týmu lepší téměř trénink od tréninku.

Pokud na Slavii působila v poslední čtvrthodině hra Vysočiny naprosto chaoticky, trvalý tlak Plzně už domácí ustáli viditelně preciznější hrou a s chladnou hlavou. „Dokázali jsme se ze Slavie poučit a v obraně jsme měli větší pořádek," těšilo Komňackého.

Podaří-li se pořádek v defenzivě udržet i v neděli, mohou se fanoušci těšit na další bod(y).