Luka si vyšlápla na Žirovnici, a k vidění byla i dvě derby. Dobronín porazil výborně hrající Kostelec, střet Třeště a Černíče skončil nerozhodně, a byl okořeněn soubojem bratrů Lovětínských. Telč skončila na turnaji v Kamenici třetí.

DOBRONÍN – KOSTELEC 2:0
Papírovým favoritem byl Dobronín, který výsledkově tuto roli splnil, ale na hřišti rozdíl jedné třídy znát nebyl. Ba naopak. „Byli jsme poprvé na hřišti a splnilo to určitě účel. Kostelec byl fotbalovější, my jsme ale dávali góly. Myslím si, že remíza by byla spravedlivá," komentuje kouč Dobronína Jan Chramosta.

Kostelec sice prohrál, ale nový trenér Miloš Kračmar svůj tým chválil. „Dobronín dal během tří minuty dvě branky a prokázal větší zkušenost. Ale i my jsme měli strašně moc šancí. Dostávali jsme je napadáním pod tlak. Praktikujeme nový styl, který si měl sedat půl roku, a už po měsíci to začíná fungovat. I trenér Dobronína nás za předvedenou hru chválil," těší kouče.

Góly: Smejkal, T. Sedláček. Poločas 2:0. Dobronín: Kotrba (46. Jánoš) – Hlávka, Štefko, Cink, Petruš – Štefka, Horký, Pospíchal, T. Smejkal, Sedláček – P. Meloun. Střídali: D. Meloun, Macek. Kostelec I. poločas: Plavec – Vavroušek (32. Smejkal), Lapeš, Novák, Kružík – Páral, Fejt (13. A. Procházka), Doležal, Číhal – Lukšů, Sekan. II. poločas: Plavec – Smejkal, Lapeš, Novák, Kružík (65. Lukšů) – Páral (65. Sekan), A. Procházka (65. Doležal), Číhal, Šmahel, Čírtek – Šrámek.

LUKA N. J. – ŽIROVNICE 6:2
Loucký tým se soupeře z krajského přeboru nezalekl a pořádně mu napráskal. Ačkoliv podle trenéra Zdeňka Hlávky to tak jednoznačné nebylo. „Byl to první zápas v přípravě a o výsledek nešlo. Hráli jsme s týmem, který byl rychlý a důrazný, na to není náš mančaft zvyklý. Oni na nás vlítli, pak si to sedlo a dalo se na to dívat. My jsme je přehráli kombinací, i když ve druhé půlce byli lepší oni. Nám se ale dařilo dávat góly a přípravu to splnilo," hodnotí nový kouč.


Góly: Boháček 3, Kucarov, Š. Číhal, Toman. Poločas 4:1. Luka n. J.: Žatečka (46. Babínek) – Trombelli, Bratršovský, Z. Hlávka, P. Číhal – Horáček, Kucarov, Navrátil, Boháček – Toman, Mašek. Střídali: Š. Číhal, Svěrák, P. Hintnaus.

TŘEŠŤ – ČERNÍČ 4:4
Sobotní souboj byl výjimečný. Proti sobě totiž nastoupili bratři Lovětínští. Michal se kvůli zranění vrátil z Polné do Třeště, za hosty diriguje hru Dušan. Ani jeden ale nemohl svého bratra popíchnout, že vyhrál. Zápas se sice lépe vyvíjel pro Třešť, ta však dvoubrankový náskok v závěru promrhala.

„S první půlkou spokojený jsem, ve druhé to na začátku také docela šlo, ale pak jsme to vypustili a soupeře pouštěli do brejků. Ale jinak to celkem fungovalo. Chvílemi vycházelo i to, co jsme zkoušeli. Po prostřídání se to ale trochu rozpadlo," hodnotí kouč Třeště Jiří Gregor. „Nastoupili jsme na ně dobře, ale ve zbytku poločasu nás přehrávali. My jsme je vůbec nedostupovali, byli jsme špatní. Pak to prostřídali a my se zvedli, a po zásluze vyrovnali," doplňuje trenér hostů František Distel.

Góly: Krejčí (PK), Gutwald (PK), Herkner, Rod – Gabriel 2, Brom, Solař. Poločas 2:1. Třešť: Kousal (46. Pešta) – Tausch, Kříž, Novotný, Ivan – M. Lacina, Nechvátal, M. Lovětínský, Krejčí, Gutwald – Rod. Střídali: Veselý, Lašan, A. Lacina, Herkner. Černíč: K. Novák – Leitkep, D. Lovětínský, P. Novák, Solař – Lojka, Brom, Čermák, Gabriel – P. Novák, Janoušek. Střídali: Doležal, Richter, Lacina.

TURNAJ V KAMENICI

DAČICE – TELČ 4:0
Než se Telč rozkoukala, šly Dačice do trháku a po poločase to bylo už 4:0. „Byli jsme poprvé na velkém hřišti, navíc jsme zkoušeli nového stopera, protože možná bude končit Procházka. Museli jsme experimentovat, a bohužel nový stoper dvakrát namazal. Ve druhé půlce to už bylo lepší, měli jsme šance i my," nastiňuje kouč Telče Josef Jančo, jehož tým čekal zápas o bronz.

O 3. MÍSTO:

KAMENICE – TELČ 1:2
V první půlce tahali za kratší konec domácí. „Bylo to dost ovlivněné větrem. My jsme jí hráli po větru, měli jsme více ze hry. A druhý poločas zase byli lepší oni. Celkově byli běhavější a my jsme na tom velkém hřišti chvílemi koukali jako telata. Ale byl to dobrý turnaj," dodává Jančo.

Góly: Hejda, Jančo. Poločas 0:2. Telč: Maštera – Kudláček, Nosek, Páral, Kadlec – Nechvátal, Všohájek, Nerad, Havlík – Hejda, Jančo. Střídali: Matějka, Fortelný, Stránský.