Třiadvacetiletý odchovanec SK Metylovice, který mimochodem jednu sezonu (2010-2011) hostoval i v brněnské Zbrojovce, čekal na svoji první ligovou branku téměř tři sezony.

V české nejvyšší soutěži odehrál, zatím výhradně v dresu FC Vysočina, devětačtyřicet zápasů. Dosud měl na svém kontě jen tři asistence, v pátek svoji bilanci podstatně vylepšil. Nejlepším možným způsobem tak oslavil své středeční narozeniny.

Jakube, jak moc chutná první gól v ligové kariéře?
Čekal jsem na ten gól fakt dlouho, je to určitě super pocit. Nijak zvlášť to ale neprožívám. Soustředím se především na to, abychom dotáhli naše snažení k záchraně.

V utkání jste kromě svého gólu připravil i třetí branku, takže jste si zápas užil náramně, že?
Určitě ano. Ale my nejsme v situaci, abychom řešili, kdo střílí góly a má asistence. Nechci říct, že mi to je jedno, ale důležité je, že ty branky dáváme a vyhráváme. Potřebujeme hrát jako tým.

Před třetí brankou jste vybojoval míč a šli jste ve dvou na osamoceného brankáře Melichárka. Neuvažoval jste o tom, že zakončíte sám?
Vůbec. Viděl jsem, že to Davis (Ikaunieks) bude dávat do prázdné branky, takže jsem byl od začátku rozhodnut, že mu nahraji.

Přál jste mu ten gól i proto, že se v utkání evidentně střelecky trápil a neproměnil několik takřka tutových příležitostí?
Takhle jsem neuvažoval, kdyby tam byl kdokoliv jiný, tak mu to také dám. Davisovi to tam sice proti Brnu nepadalo, ale je to pro nás ohromně důležitý hráč. On ty góly dávat umí. Že nedá nějaké šance, to se stane každému.

Konečný výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, především v prvním poločase jste však měli další velké šance. Bylo to z tohoto pohledu jasné vítězství?
Lehké to nebylo v žádném případě. My jsme věděli, že to bude náročný souboj a myslím, že se to na hřišti potvrdilo.


Jakub Fulnek

narozen: 26. 4. 1994
ligová bilance: 3 roky, 49 zápasů, 1 gól, 4 asistence
působiště: SK Metylovice, 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí, FC Vítkovice, Zbrojovka Brno, MFK Karviná, Vysočina Jihlava (od 23. 8 2014), Táborsko (hostování v r. 2016)