„Byl to první trénink po delší dovolené, během které hráči plnili individuální kondiční plán. Opravdová náročná zimní příprava začne až v pondělí," řekl pro klubové stránky kouč Vysočiny Michal Bílek.
Po zbytek tohoto týdne bude se svými svěřenci zatím trénovat jednofázově. V pátek je pak čekají funkční a diagnostické testy v Praze.

Při zahajovacím tréninku už chyběli dle očekávání končící Zvonimir Blaič a Rostislav Šamánek, který odejde na hostování. Přítomen zatím nebyl ani nemocný Lukáš Zoubele.

Rovněž v kolonce příchozích hráčů zatím nedošlo k žádnému překvapení. Z hostování se vrátil útočník Tomáš Duba a záložník Jakub Fulnek. „Už jsem se těšil. Samozřejmě udělám všechno pro to, abych se dostal zpět do kádru a zabojoval o základní sestavu," řekl Fulnek, který strávil podzimní část ve druholigovém Táborsku.

„Ze začátku bylo znát, že mi chybí herní praxe, přišel jsem do neznámého prostředí, ale postupně jsem se do toho dostal a všechno si sedlo. Jsem za to angažmá rád," podotkl Fulnek.
Úplným novicem byl krajní univerzál Martin Nový, kterého Vysočina vábila už v létě, tehdy dal nakonec přednost Jablonci.

„Angažmá začalo dobře, ale pak přišel nový trenér a já přestal hrát," ohlíží se Nový za podzimem, během kterého si zahrál i proti Jihlavě. Nové působiště si zvolil z výběru dvou klubů. „Jihlava jednala konkrétně, pan Bokša mi volal jako první," vysvětlil volbu.

Změny během zimní pauzy postihly i realizační tým. Skončil dosavadní asistent Michal Hipp, kterého nahradil kouč juniorky Jan Kameník. „Jde o pracovitého trenéra, jenž si zaslouží šan-ci zapojit se do prvního týmu," vysvětlil změnu Bílek.

Vysočina se bude letos připravovat převážně v domácím prostředí. Tým tentokrát vynechá zápasy v rámci Tipsport cupu. Během zimy je na programu devět přípravných duelů v rytmu středa – sobota. Řada z nich se uskuteční na jihlavské umělé trávě. První z nich už příští středu ve 13 hodin proti druholigovému Znojmu.

Na počátku února si tým odskočí na jih Slovenska, kde sehraje přípravný duel v Dunajské Strede. Herní soustředění v exotické destinaci letos odpadá. Generálku na start nejvyšší soutěže odehraje Jihlava v sobotu 11. února v Liberci. Fotbalové jaro odstartuje 18. února na půdě Slavie Praha.