Třešť se v sobotním duelu za tak vysokou výhrou 7:1 přitom nehnala. „My hráče nabádali, aby hráli jednoduše, že mají celkem sílu dopředu, ale vzadu že jsou zranitelní. Proto jsme vsadili na brejky," nastiňuje taktiku trenér Třeště Jiří Gregor.

PEŠTA MÁ FORMU

A to se ukázalo být dobré rozhodnutí, protože hned v první minutě, po rohu hostů, domácí bleskově zaútočili a dostali se díky důraznému Marešovi do důležitého vedení.

„Pak to bylo vyrovnané, spíš se hrálo mezi vápny, a i oni měli pár náznaků šancí. My jsme chtěli hrát vzadu pozorně, párkrát to tam ale propadlo, ale naštěstí nás vždycky zachránil gólman Pešta, který má v poslední době formu a dokáže nás podržet," pochválil kouč strážce svatyně.

Ten do poločasu čisté konto uhájil, a jeho tým navíc přidal druhou trefu, a ještě se dostal do přesilové hry, protože Čáslavice-Sádek přišly o vyloučeného Šimka, který uviděl druhou žlutou kartu. „Myslím, že jsme první půlku vyhráli zaslouženě," doplňuje trenér Gregor.

Ten doufal, že ve druhé části nepřijde žádná krize a že jeho tým se nebude proti oslabenému soupeři trápit, jak to mívá ve zvyku. Zprvu to vypadalo, že to tak bude, protože hosté snížili. „Říkali jsme si v kabině, že nemusíme plašit, nikam se tlačit, že oni potřebují dát gól, a také ho dali," kroutí hlavou trenér Třeště, která ale zachovala klidnou hlavu a brzy zase vedle a dva góly.
A navíc hosté přišli ještě o Lampíře, který vyfasoval rovnou červenou kartu. „Při situaci, kdy jsme se dostávali z naší půlky, tak zajel do našeho hráče, zvedl nohu, a trefil ho," popisuje Gregor chvíli, od které dohrával soupeř jen v devíti.

VZADU NESTÍHALI

A to bylo znát mnohem víc. „Oni to sice ještě zkoušeli, ale my jsme tu početní převahu dokázali využít. Vytvořili jsme si šance, a dávali jsme i góly," oddychl si třešťský trenér, jehož tým tuto výhru hodně potřeboval, protože bojuje o udržení v soutěži.

„Jsou to pro nás důležité body. Soupeř to neusnesl. Ti hráči držkovali, byli namachrovaní a prostě to neustáli. Platila na ně i rychlost, s tím měli problémy. Pokud nevystihl stoper náš záměr, vzadu nestíhali," komentuje Jiří Gregor a dodává: „Chválím celý tým za přístup k zápasu, že jsme to nepodcenili, a po té hrůze v Hrotovicích jsem klukům mohl po utkání děkovat, že hráli takhle."