V posledních čtyřech ligových zápasech nasázel protivníkům pět branek, celkem už jich má v letošním ročníku na svém kontě deset a může reálně útočit i na korunu nejlepšího ligového kanonýra.

Však byl také po skončení demolice olomoucké družiny Haris Harba viditelně spokojený. „Daří se nejenom mně, ale i celému týmu. Hrajeme dobře, to je nejdůležitější," pochvaloval si při odchodu z hrací plochy.

Jihlavští fotbalisté vstoupili do jara rozpačitě. Po upachtěné remíze se Znojmem a zkaženém druhém poločasu s Libercem se však rozjeli.

Výhra na Dukle, remíza s Teplicemi, výhra na Slavii i s Olomoucí.

Z posledních čtyř zápasů má Vysočina vysoce aktivní skóre 11:2 a získala v nich deset bodů! „První utkání se Znojmem jsme hráli špatně, ale pak jsme se zlepšili," potvrzuje Harba. „Hrajeme aktivní útočný fotbal, daří se nám vytvářet šance i střílet branky."

Mírný stín přes tvář přeběhne Harbovi pouze při zmínce o koncovce zápasu s Olomoucí. Jihlavský kanonýr mohl završit hattrick, ve dvou tutovkách Blahu ale potřetí nepřekonal. „Byl jsem blízko," uznal Harba. „Zlobil jsem se sám na sebe, ale alespoň jednou to tam dorazil Marek Jungr. Jak jsem říkal, důležité je, že dáváme góly jako tým a máme další tři body."

Harba má po dvaadvaceti zápasech na svém kontě deset branek. Kolik si jich schoval ještě na zbylých osm duelů? „To nevím. Doufám jen, že ještě nějaké vůbec přidám," smál se bosenský forvard.

Ten však zároveň připustil, že pošilhává i po metě nejvyšší. Koruně nejlepšího ligového střelce. „K Lafatovi už jsem docela blízko a určitě každý hráč by rád tuto trofej získal," zasnil se Harba.