Pádná odpověď. Po dvou nevýrazných výkonech dokázali jihlavští fotbalisté zabrat. Na všestrannou kritiku zareagovali v dalším ligovém utkání výrazně zlepšenou hrou, navíc vyšperkovanou remízou 1:1 s jedním z nejsilnějších ligových týmů, FK Baumit Jablonec.

Tři sta padesát sedm minut trvala jihlavská gólová impotence v nejvyšší fotbalové soutěži. Když ji pak protrhl v úvodu druhého poločasu povedenou střelou k tyči záložník Peter Šulek, jenom podtrhl solidní hru týmu v souboji s Jabloncem. „Po minulém katastrofálním výkonu proti Slovácku jsme chtěli tento zápas odehrát naprosto jinak," vyznal se po utkání úspěšný střelec.

Domácí vstoupili do utkání nesmírně aktivně, jejich touha odčinit nedávné nezdary z nich jen prýštila. První šanci měl sice hostující Šabala, jenže ten Hanusovu svatyni minul, a hořet začalo před Hrubým. Ale ani tři velké šance Vysočiny brankou neskončily. „S bodem jsme spokojeni, ale podle průběhu utkání jsme i malinko zklamaní. Hlavně v prvním poločase jsme byli lepším týmem," netajil po utkání Šulek.

Jenže když velkými příležitostmi pohrdli domácí, hosté svoji první tutovku využili. Po nedorozumění ve vápně zůstal na penaltě zcela volný Crnkič 0:1. „Vysočina hrála výrazně lépe než proti Slovácku," uvedl po utkání kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý. „Nicméně jsme se dostali do vedení. Bohužel, když se zdálo po změně stran, že utkání kontrolujeme, přišlo vyrovnání."

Jihlavské hráče vyrovnávací branka nakopla a začalo se hrát znovu více před Hrubým. Některé nadějné akce ale nedospěly k dalšímu gólovému zápisu. Ten nepřišel ani v posledních osmi minutách duelu, ve kterých hrál Baumit po vyloučení Mingazova jen v deseti. „Remíza odpovídá průběhu zápasu," domnívá se trenér Vysočiny Luděk Klusáček. „Především proto, že jsme museli dohánět manko 0:1. V závěru už jsme bohužel neměli takovou kvalitu na míči a neohrozili jsme vážněji soupeřovu branku."

Naopak v době, kdy se jihlavští hráči snažili o druhé ztečení hostující svatyně, měli i oslabení hosté po několika brejcích naději na potopení domácích akcií. Několik rychlých kontrů vedl v poslední dvacetiminutovce i exjihlavský Lukáš Masopust, který se na Vysočině představil poprvé po přestupu na sever. „Utkání jsem si užil moc. Mám jihlavský stadion moc rád a bylo hezké se sem vrátit," vyznal se po utkání, byť se jeho tvář spíše mračila: „Pro nás je bod určitě ztrátou. Dotahovali jsme se na špičku… Uvidíme, jak budou hrát ostatní, aby nám neutekli," potvrdil Masopust, že má nyní zcela jiné starosti.

Vysočina tak napravila své hříchy z úvodu jara. Nyní ji však čekají tři hodně důležité duely. S Českými Budějovicemi, Hradcem Králové a Příbramí. „V těchto zápasech se rozhodne, jak budeme jaro dohrávat," uvědomuje si Klusáček.