Jenže v poslední čtvrt hodince jeho aktivita opadla a Karviná dvěma góly v rozmězí čtyř minut zápas zdramatizovala.

Jihlavští začali trochu vlažně a před branku hostů se poprvé dostali až v sedmé minutě a hned se mohli radovat z branky. Mladíček Tecl svým důrazem vybojoval balon a poslal ho před Kafkovu svatyni, kde byl úplně volný Veselý. Ten poslal rybičkou míč do prázdné branky – 1:0.

Domácí fotbalisty vedoucí gól nakopl a hned o čtyři minuty později se jihlavský stadion rozjásal znovu. Z půlky nastartoval Krutý a střelou z velkého vápna k protější tyči zvýšil na 2:0.

Po čtvrt hodince hry byla Karviná na ručník. Jihlava totiž rozjela svůj brankostroj. Na rozdíl třídy zvyšoval Tecl, který se prosmýkl mezi dvěma stopery a přeloboval Kafku – 3:0. O minutu později ovšem zahrozili i hosté, kdy se Opic prokličkoval až do vápna, ale na poslední chvíli ho o míč připravil Caha.

Mladíci byli při chuti. V obraně Karviné nebyli jen okénka, ale spíše výkladní skříně. Chybu Nováka, který v rozhodujícím okamžiku upadl, využil Vydra a přidal čtvrtou branku FC Vysočina. Svěřenci trenéra Leoše Kalvody však zbraně nesložili a hned o čtyři minuty snížili na 4:1, kdy se Jursa oscitl ve vápně před Winterem a balon uklidil o tyč do branky. Od té doby ale aktivita na hřišti polevila a do poločasu se skore již neměnilo.

Karvinští vyběhli z kabin na trávník s aktivní hrou, ale na pozornou domácí obranu nevyzráli. Svěřenci kouče Luboše Urbana hráli zodpovědně vzadu, ale i přes vedení nezapomněli útočit. V 55. minutě to předvedl Gabriel, který obešel tři hráče v zelených dresech, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

O tři minuty později se do rychlého brejku dostal na pravé straně Tecl, který přesným centrem našel Krutého. Jeho hlavička však skončila těsně vedle tyče.

V 62. minutě zapomněli domácí zadáci na Ficka, který nikým neobtěžovaný hlavičkoval těsně vedle Winterovy pravé tyče. Jihlava hrála vlažně a Karviná v 76. minutě snížila na rozdíl dvou branek. Mišinský z velkého úhlu přeloboval domácího gólmana. Jihlavští fotbalisté byli v závěru hodně pasivní a hráči v zelonobílých dresech toho dokázali využít, a dotáhli utkání do dramatické koncovky. Opic obešel tři statické hráče Jihlavy a napřáhl přesně k tyči – 4:3.

Jenže pět minut nato se domácí dostali do rychlého brejku. Vydra utekl po levé straně a dostal se až do vápna zelenobílých, kterým nezbylo nic jiného, než jihlavskou pušku faulovat. K penaltovému kopu se postavil kapitán Kadlec – 5:3.

FC VYSOČINA JIHLAVA – MFK KARVINÁ 5:3

Branky: 7. Veselý, 11. Krutý, 16. Tecl, 28. Vydra, 85. Kadlec – 32. Jursa, 76. Mišinský, 80. Opic. Rozhodčí: Ochotnický – Štěrba, Kovařík. ŽK: Veselý – Ficek, Buryán, Hoffmann. Diváci: 1150. Poločas: 4:1. Jihlava: Winter – Veselý, Kadlec, Tlustý, Caha – Gabriel (81. Lovětínský), Gába, Šisler (64. Karlík), Krutý (72. Gruber) – Vydra, Tecl. Karviná: Kafka – Hoffmann, Novák, Buryán (59. Milosavljev), Knötig (86. Pontus) – Jursa, Ficek, Pavlík, Tchami-Ngangoue – Mišinský, Opic.