Zatímco Vysočina sehrála první duel až v sobotu se Znojmem (1:1), Brňané mají za sebou už tři duely v Tipsport lize. A vůbec se jim v nich nedařilo. Podlehli druholigovým protivníkům Olomouci (0:2) a Zlínu (1:2), stejně jako ostravskému Baníku (2:3). V tomto zápase přitom Zbrojovka už 2:0 vedla. Spravit chuť si tak budou moci brněnští hráči v Jihlavě.

Otázkou před utkáním zůstává, v jakých sestavách oba celky nastoupí. Zbrojovka má na středeční den naplánovány hned dva duely, kromě dopolední bitvy v Jihlavě i večerní zápas s Líšní. Brněnští trenéři tak zřejmě zátěž rozdělí mezi více hráčů.

Starosti má i Jihlava, která má na marodce vyšší počet hráčů. „Onemocněl Šourek, lehce zranění jsou Kubista a Mlakič, kvůli svalovým problémům netrénují Kučera a Mešanovič, k dispozici nejsou ani Jungr a Marcin," vypočítal pro klubový web asistent trenéra Klusáčka Marek Zúbek.

Rovněž domácí chtějí usilovat o první letošní vítězství. „Nadcházející zápas vnímáme jakou součást kondiční přípravy a možnost vidět všechny dostupné hráče v zápasovém zatížení. Ale čeká nás domácí duel s prvoligovým protivníkem a budeme chtít zvítězit," uvedl Zúbek.

Jihlavští fotbalisté sehrají tento týden ještě jedno utkání, v sobotu se představí v Mladé Boleslavi proti domácímu výběru.