Spolehlivá opora Vysočiny, která po odstoupení Lukáša Vaculíka dohrávala zápas s kapitánskou páskou na ruce, netajila, že v současné situaci je pouhý bod pro tým málo. Jedním dechem však Hanuš dodává, že zůstává optimistou a věří v lepší výsledky.

Před vaším utkání poprvé vyhrála Příbram a vy jste nastupovali proti Jablonci jako poslední tým tabulky. Jak moc těžká to byla situace?
To víte, že nám to nepřidalo. My jsme se ale soustředili především na náš zápas, potřebovali jsme nutně vyhrát.

Z utkání nakonec máte bod. Proti silnému týmu jistě potěší, ve vaší situaci, je to přesto málo. Souhlasíte?
Pro nás je to rozhodně ztráta. Toto utkání jsme chtěli vyhrát, hodně jsme si věřili. Jenže opět jsme inkasovali po standardní situaci. Potom jsme to měli hodně těžké. Nezačali jsme přitom špatně, nastřelili jsme tyčku, nedali jsme ani další šance. Když doháníme manko, je to o to těžší. Naštěstí jsme alespoň vyrovnali. Rozhodně jsme však z utkání mohli vytěžit tři body, šancí jsme měli určitě víc.

Když sledujete své spoluhráče při zahazování příležitostí, domníváte se, že je na nich již patrná trošku nejistota či křeč z faktu, že se dlouhodobě nedaří střílet branky? Že si uvědomují nedobrou situaci v tabulce?
Tohle bych nechtěl nějak moc rozebírat. Křeč asi ne. Musíme se asi ještě více soustředit na provedení těch situací, aby to v příštích zápasech bylo lepší.

Po sedmi kolech máte tři body, start do ligy jste si určitě představovali lepší.
Rozhodně! Tři body jsou málo, žádná sláva to určitě není. Musí začít vozit body z venku a doma je potvrzovat a vyhrávat. Na druhou stranu, soutěž je pořád spíš na začátku a naše ztráta není veliká. Uvědomujeme si, že situace není zrovna ideální, vnímáme to tak všichni. Pevně věřím, že nakonec ta remíza s Jabloncem, i všechny ty věci okolo týmu nás nakopnou, budou pozitivním impulsem a pomohou nám k lepším výsledkům.

Od středy máte nového trenéra. Uvědomuji si, že je to hodně brzy hodnotit. Přesto, přinesl kouč Bílek něco zásadně nového?
To je opravdu krátká doba, na nějaké hodnocení a velké změny. V tréninku jsme se věnovali taktice hry, aby každý věděl, co má na hřišti dělat. Jsem optimistou a věřím, že to bude stále lepší a lepší. Musíme zkrátka myslet pozitivně.