Tři body po výhře 2:1 je navíc posunuly opět o kousek dál do klidnějšího středu prvoligové tabulky.

První poločas ale ideální ze strany domácích nebyl. Pardubice do utkání vstoupily aktivněji, agresivněji a s míčem si rozuměli daleko víc. „Optimálních nebylo patnáct minut. Do té doby nás přehrávali, a přestože jsme se na jejich standardní situace připravovali, tak jsme neuhlídali roh a inkasovali jsme," nastiňuje trenér Kamil Průša situaci, po níž šli hosté do vedení.

To domácí trochu probralo, ale do poločasu si žádnou vážnou šanci nevytvořili. Přesto jihlavský kouč na hře našel pozitiva. „Já jsem potom cítil, že chceme, zaznamenával jsem tam dobré věci. V kabině jsme ani nezvyšovali hlas. Jen jsme zdůrazňovali, že jim věříme. Dvěma klukům to moc nešlo, ale my jsme je tam nechali," říká kouč.

A víra se vyplatila. I když je nutné dodat, že do hry poslal domácí výběr hlavně soupeř. Hned po změně stran totiž vyrobili Pardubičtí vzadu takovou minelu, že Čermák neměl problém trefit odkrytou branku a vyrovnat. „To nám samozřejmě pomohlo. A že to bylo díky nedorozumění, to je mi jedno. Byli jsme ve správný čas na správném místě," těšilo Průšu.

Do hry hostů se najednou vkradla nejistota, otěží zápasu se chopili rázem sebevědomější domácí. „Byli jsme fotbalovější, a ta druhá branka přišla zaslouženě," tvrdí trenér Vysočiny, které se povedla přímočará akce, a Mašić dokonal obrat.

Vysočina si tak na svém hřišti připsala velmi cennou výhru, která naopak hosty ukotvila na samotné dno tabulky. „Jsme za to velmi rádi, jsou to důležité body. Odskakujeme jim, a začínám cítit, že by se nám mohlo dýchat lehčeji," říká Kamil Průša. „Musím kluky pochválit. Všichni, kteří do toho nastoupili, tak se rvali o to, aby se vyhrálo, a aby dostávali víc příležitostí hrát. To je pro mě výborný signál. Jen tak dál. V kabině byla po zápase suprová atmosféra, máme z toho radost," dodává.