To dnešní na Třebíčsku může mnohé napovědět. O tři body si to totiž rozdají sestupem namočení fotbalisté Jemnicka a Moravských Budějovic. Neděle pak nabídne souboj dvou rivalů z Havlíčkobrodska. Na půdu prvního Ždírce dorazí Chotěboř.

JEMNICKO – M. BUDĚJOVICE
SO 16.30, r. Kůrka
Zbyněk Kincl, trenér Jemnicka: Prohra v Jaroměřicích samozřejmě naši záchranu komplikuje. Pokud doma neporazíme Budějovice, tak to bude již zcela kritické. I když musíme jít zápas od zápasu a uvidíme. Hlavně pokud nebudeme střelecky úspěšní, tak nemůžeme pomýšlet na body a ani na záchranu.

Tomáš Kyzlink, trenér M. Budějovic: Víme, co nás čeká - specifické prostředí, tvrdý fotbal a malé hřiště. Navíc velmi kvalitní soupeř, který musí vyhrát. V pátek nás na tréninku moc nebylo, tak uvidíme, jak to poskládáme. Hlavu si s tím ale nelámeme, klidně postavíme dorostence.

Absence – Jemnicko: Bastl (vyloučení), Krejča ? (zranění). M. Budějovice: Klouda, Jelínek, Busta, Stehlík (všichni zranění), Kopeček, J. Benda, P. Benda, Procházka (všichni osobní důvody).

H. BROD – V. MEZIŘÍČÍ B
SO 16.30, r. Svoboda
Miroslav Plíšek, trenér H. Brodu: Rádi bychom navázali na hru z Humpolce, kde jsme před týdnem podali nejlepší jarní výkon. Bohužel domácí byli maximálně efektivní a uštědřili nám tvrdou prohru. V domácím prostředí ji budeme chtít napravit a naplno bodovat.

Petr Munduch, trenér V. Meziříčí B: Nastoupíme proti jednomu z dvojice nejlepších týmů soutěže. Brod bude chtít jistě napravit vysokou prohru z Humpolce, o to bude naše role složitější. Nic lehkého nás nečeká, na druhou stranu nemáme co ztratit, můžeme tam jen získat.
Absence - H. Brod: Svoboda (trest). V. Meziříčí B: Sysel (dlouhodobé zranění), Malec, Polák (oba pracovní povinnosti).

ŽIROVNICE - NOVÁ VES
SO 16.30, r. Porupka
Leoš Mitas, trenér Žirovnice: Hrajeme doma, musíme udělat vše pro to, abychom získali tři body. Když vidím soupeře, tak je jasné, že musíme hrát zezadu. Nová Ves má velmi kvalitní přechod do útoku. Kdybychom to otevřeli, dokázala by nás trestat za chyby. Bohužel se budeme muset obejít bez tří hráčů, šanci dostanou další. Nestěžuji si.

Jan Nečas, trenér Nové Vsi: Počítám s tím, že i v domácím prostředí bude hrát Žirovnice spíše na brejky. Chtěl bych proto, abychom hráli svůj fotbal, i když nám v poslední době hra i přechod do útoku poněkud drhnou. Po vyloučení v minulém kole určitě nenastoupí Ondřej Šandera.

Absence – Žirovnice: Rozporka, Secký (nemoc), J. Houška (zranění). Nová Ves: O. Šandera (trest).

SAPELI POLNÁ – JAROMĚŘICE N. R.
NE 10.30, r. Straka
Jiří Babínek, trenér Sapeli Polná: Čeká nás obdobný zápas jako v Ledči. Přijede velmi důrazný soupeř, a obávám se, že na tom našem hřišti to bude jen o soubojích, a nevím, co z toho fotbalu zbude. Postavíme takové tvrdší typy, a pokusíme se tomu vyrovnat. Ale vyhrát doma bychom chtěli, protože minule jsme prohráli, a nechtěli bychom začít sérii proher.

Milan Bednář, trenér Jaroměřic: Na Sapeli jedeme s cílem bodovat, nechceme prohrát. Měli bychom být opět kompletní. Hlavně musíme být ukáznění a snad se nikdo nezraní, protože příští týden doma proti Okříškám to bude zápas jara. Čili se soustředíme hlavně na Okříšky. Ale pokud zabodujeme v Sapeli, budeme mít výbornou výchozí pozici na příští týden.

Absence – Sapeli Polná: Mašek (zranění), Takács (zranění). Jaroměřice: žádné.

OKŘÍŠKY – LEDEČ N. S.
NE 16.30, r. Půlpán
Gustav Cabúk, trenér Okříšek: Potřebujeme zvítězit a posílit tak naděje na udržení. Musíme zlepšit zejména napadání, obsazování soupeře a také zakončování šancí. Kromě dlouhodobě zraněného Vody má natažený stehenní sval Tůma. Otazník visí nad Dočkalem, který má oteklou nohu po brutálním zákroku v minulém utkání. Ostatní jsou v pořádku.

Zdeněk Jungvirt, trenér Ledče: Chtěli bychom získat bod. Bude to těžké utkání, hodně soubojů, ale pokud zahrajeme stejně jako doma s Polnou, nemáme se čeho bát. Hráči musí odevzdat všechno a dát do toho maximum, pak už to bude jen o kvalitě.

Absence – Okříšky: Voda, Tůma, Dočkal ? (všichni zranění). Ledeč: Grammer, Turek (oba zranění).

PŘIBYSLAV – HUMPOLEC
NE 16.30, r. Pojezný
Jaroslav Holcman (trenér Přibyslavi): „O Humpolci víme, že se mu nedaří venku. Rádi bychom toho využili a v domácím prostředí si připsali vítězství. O taktice se zatím nechci bavit, budeme to řešit až po posledním tréninku s ohledem na zdravotní stav hráčů.
Ján Kubík (trenér Humpolce): „Poslední tři zápasy se nám povedly, nechtěli bysme tuhle sérii rušit. Proto jedeme do Přibyslavi s cílem bodovat. Lehké to ale nebude, domácí mají zkušené mužstvo. V náš prospěch nehraje ani dlouhodobá bilance. Doma se nám daří Přibyslav porážet, venku na ní ale zahrát neumíme.

Absence – Přibyslav: Flekal (zranění). Humpolec: nikdo.

ŽDÍREC N. D. - CHOTĚBOŘ
NE 16.30 – r. Voneš
Martin Slavík, trenér Ždírce n. D.: Je to asi nejbližší soupeř, co se týče vzdálenosti, takže je to asi největší derby. Potkávali jsme se s Chotěboří v zimně na jejich umělce, to asi říká všechno. Známe se, a teď si to jdeme rozdat na férovku, ať vyhraje ten lepší.
Josef Soural, trenér Chotěboře: Bude to opravdu derby, soupeř je pro nás nejblíž. Budeme se snažit zápas slušně zvládnout, protože čekám dobrou diváckou kulisu. Očekávám nervozní zápas. Bude mi spíše záležet na výkonu, než na výsledku a když tam uspějeme, tak to bude jen něco navíc. Bude to ale těžké, soupeř je dobře připravený. Navíc se týmy dobře znají a derby je vždycky nejasné. My nepřijedeme hrát zanďoura, ale hrát zodpovědně.

Absence – Ždírec n. D.: Pometlo (dlouhodobé zranění). Chotěboř: Dvořák (zranění).