Druhá juniorka HFK Třebíč padla na půdě žďárské rezervy, a tak podzimní král soutěže vede tabulku skupiny B už o 14 bodů.

KOUTY – BUDIŠOV-NÁRAMEČ 3:1
Aktivněji začali hosté, ale jejich útoky končily na domácí obraně nebo mimo branku. Když už se Budišov nedostal do šancí, vzal to na sebe kapitán Karel Nováček a ve 22. minutě z 22 metrů trefil pravý vingl. Kouty se osmělily ve 34. minutě, kdy po dlouhém autu hlavou vyrovnal Roušar. O tři minuty později otočil vývoj střetnutí hlavičkou po rohu Tenkl. Druhý poločas začal podobně jako ten první, ale defenziva si s akcemi Budišova věděla rady. Koutečtí s přehledem a kontrolovali hru a hosté se do šancí nedostávali. To domácí měli dvě brankové příležitosti, které sice nevyužili, ale to je mrzet nemuselo. V 83. minutě totiž dostal míč do skluzu Neumann a upravil na konečných 3:1.

Góly: 34. Roušar, 37. Tenkl, 83. Neumann – 22. K. Nováček. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 2:3. Diváci: 150. Poločas: 2:1. Kouty: Stýblo – Nestrojil, Hrůza, Růžička, Navrkal – Cejpek, Parma, Roušar, Havelka (76. Semrád) – Neumann, Tenkl (84. Paiskr). Budišov-Nárameč: Trnka – M. Sedláček (89. Mareček), Hrádek, Kozuň, Votoupal, Horký, K. Nováček, Molnár, Dvořák (16. J. Sedláček), Pažourek, Obůrka (46. Holubář).

ŽĎÁR N. S. B – TŘEBÍČ B 1:0
Prvních pětadvacet minut patřilo domácím. K jejich škodě však nejprve L. Filippi a krátce po něm i Franěk ve velkých šancích selhali. Poté se hra vyrovnala a chvílemi se zdálo, že má navrch Třebíč, ale pořádnou příležitost si nevypracovala.
Ve druhé půli pokračovala oboustranně kvalitní fotbalová podívaná. Klíčové okamžiky přišly krátce po hodině hry. Nejprve byl po faulu na Fraňka nařízený pokutový kop, ale Filipiho vychytal Procházka. Z následného rohu se však balon šťastně odrazil právě k Filippimu, který jej uklidil do prázdné branky. Ve zbytku zápasu Žďáru soupeře do ničeho výrazného nepustil, naopak zvýšit mohl Patrik Ločárek, ale z boku hostujícího gólmana neprostřelil.

Gól: 65. L. Filippi. Rozhodčí: Havlín. ŽK: 0:3. Diváci: 80. Poločas: 0:0. Třebíč B: Procházka – Valíček, Mašek, Oberreiter, Karásek – Novotný, Bence, Kostelecký, Lorenc, Kovář (74. Ježek) – Staněk.

N. SYROVICE – VLADISLAV 1:2
Vstup do zápasu vyšel lépe domácím. V 10. minutě využil Miroslav Sosnar zaváhání obránce, který jej hlavou vyslal do samostatného úniku a novosyrovický snajpr křížnou střelou k tyči otevřel skóre. Gól jakoby paradoxně nastartoval Vladislavské, kterých najednou bylo plné hřiště. Hosté zlepšili pohyb, důraz, začali soupeře přehrávat a měli i šance. Nejdříve se šikovně uvolnil v pokutovém území Svoboda, ale z malého vápna přestřelil. Ve 35. minutě došlo ke spornému okamžiku. „Hosté zahrávali roh. Janoušek odhlavičkoval míč, přitom byl bez povšimnutí pana rozhodčího nakopnut hostujícím hráčem do hlavy. Odvráceného balonu se zmocnil vladislavský hráč (Orálek – pozn. aut.), při kličce byl faulován a následoval pokutový kop,“ komentuje domácí kouč Jan Prígl. Penaltu Svoboda proměnil a jeho tým byl nadále aktivnější. Ve 41. minutě postupoval sám na Nováka hostující Svoboda, ale branku minul. Těsně před pauzou v totožné situaci uklidil Paločko míč kolem vybíhajícího Nováka do sítě. Druhý poločas přinesl jiný obraz hry. „Vladislav se zatáhla a koledovala si pasivní hrou o vyrovnání. Bohužel jsme se nedokázali přes velký tlak prosadit,“ uzavřel hodnocení Prígl.

Góly: 10. M. Sosnar – 35. Svoboda (PK), 44. Paločko. Rozhodčí: Pfeifer. ŽK: 5:4. Diváci: 100. Poločas: 1:2. N. Syrovice: Novák – Vítek, Toman, Procházka, Růžička – Marek (75. Kopeček), T. Lang, Železný, Janoušek (81. Dvořák) - Dubský - M. Sosnar. Vladislav: Otruba ml. – Krátký (88. Otruba st.), D. Ciprys, Prokop, Vyletěl - Chalupa - P. Ciprys (88. J. Hrůza), J. Hrůza, Orálek, Paločko – Svoboda.

ŠEBKOVICE – VRCHOVINA B 2:2
Hrálo se ve vysokém tempu. Šebkovice zpočátku nevyužily několik šancí, a tak udeřilo na opačné straně. Po faulu ve vápně poslal hosty do vedení z penalty Mrkos. Ještě do přestávky po úniku vystřelil zpoza šestnáctky domácí Večeřa a za přispění protihráčovy teče vyrovnal. Hostitelský tým mohl zkraje druhé půle poslat do vedení J. Rygl, ale z dorážky trefil jen spojnici tyče a břevna. Šebkovice se přesto dočkaly, když se štěstím skóroval Martin Rygl. O dělbě bodů rozhodla 80. minuta, ve které vyrovnal z přímého kopu Polnický. Žádný z týmů i přes hektický závěr vítězství na svou stranu nestrhl.

Góly: 36. Večeřa, 65. M. Rygl – 27. Mrkos (PK), 80. Polnický. Rozhodčí: Terber. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 1:1. Šebkovice: Klubal – Busta, Říha, Chytra, Večeřa, Roupec, M. Rygl, P. Kotačka, Dvořák, J. Rygl (58. Štveráček), Hobza (71. Pecka).

ŽELETAVA – TŘEŠŤ 3:3
Domácí rychle získali dvoubrankové vedení, tlak na obranu soupeře a rychlé získání míče využili V. Čurda se Simandlem. Velké šance navíc nepřeměnili Poledna a T. Vrbka. Hosté z ojedinělého útoku skórovali a vrátili se do zápasu. Třešť vyrovnala rychlou akcí hned po přestávce. Želetava se ujala vedení znovu, když si na roh M. Čurdy si naskočil T. Vrbka. Hráči z Jihlavska se snažili o vyrovnání, ale do do odkryté obrany vyrážel soupeř. Michal Vrbka trefil tyč a Simandlovvě střele chyběly centimetry. V závěru hosté po nákopu a závaru šťastně vyrovnali Lupačem.

Góly: 2. V. Čuda, 12. Simandl, 61. T. Vrbka – 29. a 49. Mareš, 90. Lupač. Rozhodčí: Janovský. ŽK: 3:4. ČK: 1:0 (90. Vlček). Diváci: 80. Poločas: 2:1. Želetava: Vlček – Martin Vrbka, Šrutka, Malík, Vladeka – Poledna, M. Čurda, V. Čurda (79. Vranka) - Simandl, T. Vrbka (88. Ondráček) Michal Vrbka (85. M. Jičínský).

TELČ – HROTOVICE 1:1
Do zápasu před dvěma stovkami diváků vstoupili lépe domácí. První šance však měli hosté a trefili břevno. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, když po Kudláčkově úniku pálil na branku Havlík, ale také neskóroval. Podobná situace se opakovala o chvíli později, když znovu Kudláček centroval z lajny a Havlíček tentokrát již míč dorazil za záda Slatinského. Netrvalo dlouho a Havlík při trestném kopu branku o deset centimetrů minul bránu. Úspěšný nebyl ani Kudláček, kterého zblokoval jeden z hostů. Brankové příležitosti neproměnily ani Hrotovice. To neplatilo až v 67. minutě, kdy míč propadl mezi klubko hráčů a od domácího Všohájka se odrazil do sítě – 1:1. Rozhodnout mohl ještě telčský Havlík, ale opět minul.

Góly: 17. Havlík – 67. Všohájek (vlastní). Rozhodčí: Masopust. ŽK: 1:2. Diváci: 200. Poločas 1:0. Hrotovice: Slatinský – Z. Holoubek, Hadraba, Pokorný, Pekárek – Furiš (88. Škoda), Blatný, T. Holoubek, M. Růžička (77. Fukal) – Salák, Fiala.

Tomáš Franěk
S míčem i spával a to jej přivedlo až do Belgie