Jeden z dosavadních asistentů trenéra Luďka Klusáčka a skaut pro oblast Čechy okamžitě po svém nástupu začal pracovat na posílení týmu, kterému se v přípravě zatím vůbec nedaří.

„Jednou hlavních příčin současných výsledků je rozpad středu zálohy. Kučera odešel do Plzně a Jánoš se vrátil do Sparty, nicméně už teď můžu říct, že u nás bude znovu pokračovat," ujistil Bokša.

Ten připustil, že si klub díky výhodnému prodeji Jana Klimenta do bundesligového Stuttgartu může dovolit přivést hotového hráče, nejlépe do středu zálohy, který by typologicky nahradil právě Kučeru.

„Vzhledem k současné situaci se příchod takového hráče nabízí. Je ale ještě příliš krátká doba na to, aby se něco takového už povedlo. Jsem ve funkci druhý den," řekl v sobotu na turnaji v Žirovnici Bokša.

Vysočina už včera vyrazila na týdenní soustředění do Rakouska, kde její síly vedle druholigového německého Fürthu prověří také věhlasný turecký úřadující mistr, Galatasaray Istanbul. S výpravou neodcestovali testovaní obránci Addo a Sladký, kteří trenéra Klusáčka nepřesvědčili. K týmu se naopak připojil slovenský brankář Matej Rakovan, který naposledy působil ve Slavii. Dosavadní jednička Jan Hanuš zatím zůstává kvůli žaludeční viróze doma a na soustředění má dojet dodatečně. Testovaný brankář Martin Štěpanovský u týmu skončil už před turnajem v Žirovnici a dvojice mladíků Jan Kotnour a Luděk Vejmola je zraněná.

Manažer Bokša ještě chce mužstvo posílit na pozici levého obránce. Ta se uvolnila po návratu Matěje Hybše do Sparty. „Zatím se nám vytipované hráče nepodařilo přivést," podotkl.

Čtyřiašedesátiletý Bokša je především velezkušeným ligovým trenérem, který v sezoně 2006/2007 vedl i Jihlavu. Poté začal pracovat jako metodik a trenér ve fotbalové škole v Roudnici nad Labem. Od roku 2011 do roku 2013 byl šéftrenérem mládeže v pražské Spartě. Následně se přesunul zpět do Jihlavy jako skaut. Role sportovního manažera je pro něj nová.

„Jsou tam oblasti, ve kterých mám zkušenosti, protože ta práce obnáší sledování a vytipovávání hráčů, jejich práce v tréninkového procesu a tak dále. Na druhou stranu je pro mě nové obchodování s hráči, diskuse o jejich ceně, potažmo platu, což je důležité v porovnání s výkonností. Všechno do sebe musí zapadat, a tady se ještě budu obracet na lidi, kteří s tím zkušenosti mají," dodal Bokša.