Trenér Michal Bílek poslal na hřiště hned čtyři hráče, kteří mají v popisu práce dávat góly. Výsledek? Tři branky v rozmezí dvanácti minut nakonec znamenaly výhru 3:1.

„Donutily nás k tomu okolnosti. Po zápase na Slavii byli vykartovaní Batioja se Štěpánkem, kvůli zdravotním problémům nemohl hrát o začátku Zoubele, proto jsme se rozhodli, že tam pošleme všechny útočníky, a vyplatilo se," konstatoval Bílek.

4-3-3

Zatímco během zimní pauzy to vypadalo, že Vysočina bude praktikovat tříobráncový systém 3-5-2, proti Hradci to bylo 4-3-3. Petr Hronek se posunul na levý kraj záložní řady a trojice útočníků Michael Rabušic, Pavel Dvořák a Davis Ikaunieks šikovně motala hlavu zmatené hostující obraně. Posledně jmenovaný udeřil dvakrát během čtyř minut.

JEDNA Z VARIANT, JAK HRÁT

„Původně jsme takhle hrát neměli. Zaplaťpánbůh tenhle tah vyšel," potvrdil po zápase Bílkova slova autor třetího gólu Dvořák.

Že by se Vysočina rozhodla v boji o záchranu vsadit na ofenzivní pojetí? „Je to taky jedna z variant, jak můžeme hrát," zůstal tajemný Bílek.

Ten pochopitelně pochválil Ikauniekse. Byť byl lotyšský ofenzivní univerzál na podzim se třemi góly nejlepším střelcem týmu, v základní sestavě občas chyběl. Vysočina v zimě neváhala a jeho hostování proměnila v přestup. Nákup se jí zatím vyplácí. Oba Ikaunieksovy góly stály za to. Nejprve úchvatné sólo s ukázkovým zakončením a pak střela ze vzduchu bez přípravy.

„Davis hrál na podzim spíš z lajny, kde byl utopený. Hra na víc útočníků mu svědčí, což bylo vidět. Podal velmi dobrý výkon, svoje šance proměnil sebevědomě a měl tam i další příležitosti, které mohly skončit gólem," chválil exreprezentační kouč.

Před sobotním výjezdem do Teplic mu tak přibyly příjemné starosti. K dispozici už by měla být trojice zmiňovaných záložníků Batioja, Štěpánek a Zoubele.

Jak vyřeší Bílek složitý rébus Na Stínadlech, kde v minulosti působil jako hráč i trenér?