Utkání se od desáté minuty vyvíjelo pro jihlavské fotbalisty dobře. Branka Pavla Dvořáka spoluhráče uklidnila. „Dali jsme rychlý gól a potom jsme to ubránili. Ve druhém poločase byla Slavia výborná, o to je to cennější úspěch,“ lapidárně popsal průběh duelu Rakovan novinářům při odchodu z hrací plochy.

Na podzim podobně dobře rozehrála Vysočina hned několik utkání, do vítězného konce je však nedotáhla. „Třeba tady s Plzní jsme to štěstíčko neměli, tak se nám to vrátilo teď se Slavií,“ culil s gólman.

Po úvodní brance chybělo do závěrečného hvizdu osmdesát minut. Neprojevila se právě pod dojmem podzimních nezdarů na týmu nervozita? Především ve druhé půli hosté hodně dominovali „Samozřejmě jsme věděli, že to bude ještě hodně dlouhé, máme s tím hodně zkušeností. Myslím si, že nám hodně pomohlo počasí, dokonce bych řekl, že sehrálo rozhodující roli. Oni ve druhém poločase nemohli moc kombinovat, museli míče jenom nakopávat, to nám vyhovovalo,“ netajil Rakovan vděk za pomoc z nebe se valícímu sněhovému přídělu.

Zápas 17. kola první fotbalové ligy mezi FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha, 17. února 2018 v Jihlavě.
Senzace! Nadšení jihlavští bojovníci skolili favorizovanou Slavii

Ze sílící snahou sešívaných o vyrovnání přicházely i velké šance hostí. Sedmadvacetiletý slovenský brankář Vysočiny ale odolal. „Nejhorší pro mě byla ta střela Pepy Hušbauera z dálky. Já jsem ho ani pořádně neviděl, míč přede mnou najednou vyplaval, tak jsem tam nějak máchl rukou a se štěstím jsem to vyrazil,“ popsal nejdůležitější zákrok proti jihlavskému odchovanci ve slávistickém dresu Rakovan.

Ten naopak před příchodem na Vysočinu hrál právě v Edenu. Nyní si tak mohl zachytat i proti svým bývalým kolegům. A v závěru duelu čelil dvojici zkušených útočných věží Tomáš Necid, Milan Škoda. „S ním jsem byl ve Slavii v době, kdy hrál ještě stopera,“ vzpomněl na trudnou Škodovu slávistickou minulost Rakovan. „Tenkrát jsme si hodně rozuměli. Myslím si, že Milan je dlouhodobě jeden z našich nejlepších útočníků, takže byla to čest proti němu nastoupit.“

V zimní přípravě si Rakovan vydobyl post jedničky týmu a start do jara mu vyšel na jedničku. Byl po utkání spokojen? Spíše bojovně naladěn: „Budu dělat všechno pro to, abych jedničkou zůstal. Nula proti Slavii a tři body, to je start nad očekávání.“