Čekání na výhru se natahuje. Jihlavské fotbalisty čeká poslední cesta na soupeřův stadion v tomto ročníku. V neděli večer se představí v Českých Budějovicích. Ve víru záchranářských oslav lehce zapadá jedna nepříjemná bilance Vysočina v lize nedokázala vyhrát už sedm kol! Byť během tohoto období šestkrát brali Jihlavané bod, určitě by si rádi pocit vítězství připomenuli.

Jihočeši ztrácejí dvě kola před koncem na čtrnáctou příčku pět bodů. A to se zdá být při současné formě Budějovic nedostižitelné. Jisté stopy rezignace znějí i ze Střeleckého ostrova. „Čeká nás poslední domácí utkání, chtěli bychom ho vyhrát," uvedl na klubovém webu kouč Českých Budějovic Pavol Švantner. „Teoretická naděje na záchranu sice ještě existuje, ale jsme realisté a je nám jasné, že když jsme celou sezonu podávali špatné výkony, tak se asi nestane, že bychom poslední dva zápasy vyhráli a zároveň by soupeři nad námi ztratili."

Vysočina už má ligovou definitivu i pro příští ročník, a může tak předvést to nejlepší ze svého repertoáru. Bez strachu z porážky, stresu z neúspěchu. „Sám jsem zvědavý, jak hráči zápas pojmou a s dosud neznámou situací se vyrovnají," přemítá před utkáním jihlavský lodivod František Komňacký. „Nedopustíme jakékoli podcenění zápasu, hráči si v neděli mohou svým výkonem říci, že si zaslouží pravidelně hrát i v příští sezoně."

Komňacký nehodlá se sestavou jakkoliv experimentovat. Motivací je co nejlepší umístění celku. „K utkání přistoupíme se vší vážností a nelze čekat, že bychom v základní jedenáctce učinili výrazné zásahy. Náš cíl je jasný. Po delší době se dočkat tříbodového zisku a udržet se na velmi lichotivé deváté příčce tabulky," plánuje kouč, který nemůže počítat pouze s potrestanými Karlíkem a Joslem. „Čeká nás soupeř, který na tom v tabulce není dobře a bojuje o poslední šanci k záchraně. Soupeře dobře znám a vím, že zejména do ofenzívy dokáže být nebezpečný," bude varovat své svěřence trenér Komňacký před největší silou protivníka.