BYSTŘICE N. P. – N. VES

SO 16.00, r. Pojezný
Oldřich Veselý (trenér Bystřice): Čeká nás klasické derby, v němž se chceme vrátit k naší technické hře, kterou jsme v Koutech nemohli předvést. Rozhodně v něm chceme zvítězit. Nová Ves má mladý mančaft, předpokládám, že přijede hrát otevřený fotbal.
Radek Šikola (trenér Nové Vsi): Po výhře nad rezervou Velkého Meziříčí se na derby těšíme, protože předpokládáme, že to bude podobný zápas. Bystřice má mladý a technický tým, uvidíme na hřišti, jak to bude vypadat. Jakýkoliv bodový zisk by pro nás byl vítanou vzpruhou.
Předpokládané absence – Bystřice: Blaha (zranění). Nová Ves: T. Novotný (dlouhodobé zranění), M. Novotný (dovolená).

CHOTĚBOŘ – KOUTY

SO 16.00, r. Petrlík
Josef Soural (trenér Chotěboře): Těžko na soupeře budeme vymýšlet, protože ho neznáme. Budeme se soustředit na sebe, chceme hrát nátlakově, vytvořit si šance a být v koncovce úspěšní.
Richard Chylík (trenér Koutů): Určitě nedáme kůži zadarmo, jednoho z favoritů soutěže chceme potrápit a získat aspoň bod. Jen přímá konfrontace ukáže, jaká je naše forma a kvalita. Bohužel nám bude chybět klíčový záložník Coufal, ale snad se s tím dokážeme vyrovnat.
Předpokládané absence – Chotěboř: Dvořák (pracovní povinnosti). Kouty: Coufal (studijní povinnosti).

PELHŘIMOV – LEDEČ N. S.

SO 16.00, r. Niederle
Martin Moravec (trenér Pelhřimova): Navazujeme na utkání v Humpolci, které se nám hrubě nepovedlo. Věřím, že se toho hodně změní, že zabereme a zvítězíme. O Ledči víme, že má šikovné hráče vepředu, tvůrce hry Nepovím je v Pelhřimově dobře známý. Musíme se ale hlavně soustředit sami na sebe, máme co zlepšovat.
Martin Turek (asistent trenéra Ledče n. S.): Pojedeme tam hrát náš fotbal, ale určitě tomu přizpůsobíme i taktiku, protože Pelhřimov je kvalitní exdivizní tým. Chceme si odvést nějaký bod.
Předpokládané absence – Pelhřimov: V. Poul (dovolená). Ledeč n. S.: Kalivoda (zranění).

SPEŘICE – KOŠETICE

NE 16.00, r. Fridrichovský
Jiří Holenda (trenér Speřic): Opět musím říci, že to bude těžký zápas. Čeká nás souboj se soupeřem, který má hru velmi dobře organizovanou, umí především dobře bránit. Loni jsme si v átřídě na Košeticích dvakrát vylámali zuby, takže jim máme co vracet. Věřím, že s tím začneme už v neděli.
Jan Starý (hrající trenér Košetic): Soupeř je ve formě. Speřicím se povedlo několik posledních zápasů, navíc umí střílet góly v posledních minutách. My jsme v opačné situaci, máme za sebou dva zápasy, které se nám nepovedly herně ani výsledkově. Musíme se vrátit k bojovnosti, která nás zdobila v úvodu sezóny.
Předpokládané absence – Speřice: Ganobjak (dovolená), Alenka (zranění). Košetice: Zelenka (zranění).

V. MEZIŘÍČÍ B – HUMPOLEC

NE 14.00, r. Svoboda
Petr Munduch (trenér V. Meziříčí B): Podle mého narazíme na jeden z nejlepších celků v soutěži, aspiranta postupu. Humpolec měl velmi dobrý vstup do soutěže, což potvrdil před týdnem proti Pelhřimovu. Jeho hra nám však sedí, pokaždé to bývají vyrovnané zápasy. Hrajeme doma, proto bychom určitě měli bodovat, k čemuž by nám měli vypomoci i některé posily z áčka.
Ján Kubík (trenér Humpolce): Poslední zápas se nám povedl, byl bych rád, abychom na něj navázali. Je potřeba dovézt také nějaké body z venku, u soupeřů se nám zatím tolik nedařilo. Počítám s tím, že Velké Meziříčí zařadí do sestavy pendly, bude to určitě jiné a těžší utkání než na jaře, kdy hrálo jen o záchranu.
Předpokládané absence – V. Meziříčí B: Simandl (dlouhodobé zranění), Halámek (zranění). Humpolec: Kříž (zranění).

OKŘÍŠKY – JAROMĚŘICE

NE 16.00, r. Dvořák
Gustav Cabúk (trenér Okříšek): V derby s Jaroměřicemi chceme naplno bodovat a potvrdit dobrou formu v domácích zápasech.
Tomáš Novotný (trenér Jaroměřic): Čeká nás těžké utkání umocněné tím, že se jedná o derby. Soupeři se od začátku sezony daří bodovat, takže může hrát relativně v klidu. Za to pro nás je každý bod důležitý. Samozřejmě jedeme s cílem vyhrát a konečně ukončit naši střeleckou nemohoucnost.
Předpokládané absence – Okříšky: Široký, Zeman, Z. Ryšavý (všichni zranění). Jaroměřice: Menčík (zranění).

PŘIBYSLAV – SAPELI POLNÁ

NE 16.00, r. Havlín
Miloš Krčál (trenér Přibyslavi): Po ztrátě všech domácích bodů se Speřicemi, musíme v neděli zabojovat a naplno bodovat s Polnou. Naší nevýhodou je, že máme úzký hráčský kádr.
Jiří Babínek (trenér Sapeli Polná): Čeká nás velmi těžké utkání mančaftů, které jsou na chvostu. Hraje se skutečně o šest bodů a my jsme si vědomi toho, že nás soupeř v případě prohry přeskočí. Navíc marodka je obrovská a já přemýšlím o tom, jak se z toho vyhrabat. Předešlé zápasy jsme ale prohrávali celkem nešťastně, tak se to jednou snad zlomí. Doufám, že co nejdříve. Do Přibyslavi musíme jet bodovat, jiná cesta není.
Předpokládané absence – Přibyslav: nikdo. Sapeli Polná: Rezničenko, Kozojed, Koubek, Szabó a Boháček (všichni zranění), Mašek (dovolená), Varhaník (zaměstnání).