„V pondělí nám to bylo nabídnuto, protože druhý Herálec postoupit odmítl. Mluvil jsem s naším předsedou a rozhodli jsme se, že do toho půjdeme,“ říká trenér Černíče František Distel.

Toho tak čeká v létě příprava na zbrusu novou soutěž, které se ale v Černíči nebojí. „Pár hráčů by se mělo vrátit, takže pokud se trochu doplní tým, tak bych v tom problém neviděl. Loni jsme byli pátí, letos čtvrtí, atakovali jsme špičku a nedostávali jsme žádné výprasky. Herně nás žádný ze soupeřů nepřevyšoval, takže to zkusíme. Pro ty starší kluky je to možná poslední šance zahrát si vyšší soutěž. A podle mě máme kádr stabilizovaný,“ reaguje kouč.

Povedená sezona tak byla nakonec i postupovou. „Je to takové plus. Byl jsem s ní i takhle spokojený,“ říká František Distel, jehož tým těžil z dobrých individuálních výkonů gólmana Martina Nováka. V útoku pak skvěle operovalo duo Dušan Lovětínský, Petr Novák. „Ale já bych nechtěl vyzdvihovat jedince. Každý odvedl penzum práce, bylo to kolektivní pojetí. Ve všech formacích to fungovalo, měli jsme i rychlé ostré kraje. Jen na předstoperu byl problém, tam se vystřídalo devět hráčů, ale jinak to šlapalo,“ doplňuje spokojený trenér.

Ten je rád, že se jeho tým snažil hrát fotbal. „Nechtěli jsem hrát nějakou bouchanou na 0:0. Chtěli jsme se prezentovat takhle, a i v átřídě se o to pokusíme. A jestli na to budeme mít nebo ne, to se uvidí. Ale já jsem přesvědčený, že na to mít budeme. To nám ostatně ukáže podzim,“ ví Distel, který si chválí i to, jak to v černíčském fotbale funguje. „Zázemí je tady kvalitní. Pánové Navrátil, Bulant, Dušek. Ti tady pro ten fotbal nechají duši. Je skvělé, že tady na hřišti pořád někdo je a není tady bezvládí,“ uzavírá trenér.