Mise generálního manažera Josefa Jinocha byla dopředu avizovaná jako dočasná. A jak se zdá, náhradníka už v Jihlavě našli. Novým lodivodem by se měl stát Radim Kučera.

Třiačtyřicetiletý rodák z Vigantic působil poslední dvě sezony ve Znojmě. Vloni skončil s týmem na třetí příčce, letos bude nejhůře šestý. Bývalý hráč Sigmy Olomouc či bundesligového Bielefeldu se netají vyššími trenérskými ambicemi. „Není to o tom, že bych byl ve Znojmě nespokojený nebo někam utíkal, ale chtěl bych se v kariéře posunout dál,“ prozradil Kučera na znojemském webu. „Nebudu zastírat, že mám nějaké nabídky od klubů z první ligy,“ dodal.

Ostatně Radim Kučera už byl v hledáčku jihlavských funkcionářů v průběhu jara, když hledali náhradu za odvolaného Michala Bílka. O Kučeru byl zájem i v minulosti, kdy se spekulovalo o zájmu Baníku Ostrava či Sigmy Olomouc. To ale trenér popírá: „Chápu, že takové úvahy se objevují, ale v Olomouci je Vašek Jílek. Tím to hasne,“ reagoval na dotaz Deníku.

Kučera, jenž dříve působil právě u rezervy Sigmy či v Opavě, je tak nyní zřejmě nejblíž angažmá v Jihlavě. Vysočina se v předposledním kole zachránila na úkor Hradce Králové a nyní hledá nového hlavního kouče. „Chtěl bych to zveřejnit až po posledním kole, abychom druhou ligu dohráli se Znojmem se ctí. A ne s tím, že končím a někam odcházím. Smlouvu mám do 30. června,“ nechtěl Kučera prozradit svého nového zaměstnavatele. Zároveň ale spekulace o příchodu do Jihlavy nijak nevyvrací.

Podle informací Deníku je však jisté, že na znojemské lavičce končí. Nahradí ho na ní další muž s olomouckou minulostí - Jiří Balcárek, jenž s Uničovem s největší pravděpodobností vyhraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu, tedy třetí nejvyšší soutěž v České republice.