Po porážce 0:1 však mají na svém kontě stále jen dvě remízy. „Je to nepříjemný výsledek," přiznal po utkání stoper Vysočiny Antonín Rosa.

Trenér Michal Hipp postavil v Mladé Boleslavi, kde mají Votroci dočasný azyl, takřka totožnou jedenáctku, která před týdnem tak potrápila pražskou Slavii.

Pouze zraněného Petera Šulka nahradil talentovaný David Štěpánek. Ale na rozdíl od duelu s Pražany začali Jihlavští v sobotu hodně zvolna. „Od začátku sezony nás provází skutečnost, že hrajeme vždy jen polovinu zápasu. S Hradcem Králové to byl druhý poločas. Ten první jsme prospali," nebral si servítky Antonín Rosa.

Hradec sice nehrál nijak atraktivní kopanou, ale stačil si v úvodu vypracovat několik nadějných akcí. Po jednom z rohových kopů navíc i otevřel skóre zápasu. Vysočina odpověděla zvýšeným úsilím, do poločasu však srovnat nedokázala.

Problémem byla urputná obrana ligového nováčka, se kterou si hráči Vysočiny neuměli poradit. „Proti předchozím soupeřům jsme mohli hrát ze zabezpečené obrany a na brejky," připomíná Rosa. „Proti Hradci jsme útočili do plných a měli jsme potíže se k nim dostat. Ale přesto jsme tam šance měli. To, že jsme je nedali, je věc druhá."

Po očekávaném budíčku v šatně Vysočina opanovala hřiště a svého soupeře doslova drtila v hrsti. Proč tak nehrála už od začátku duelu? „To kdybych věděl," krčil rameny Rosa. „Určitě si to musíme spolu vyhodnotit, to se nám nesmí stávat. S takovýmto přístupem body dělat nebudeme."

Proti Hradci Králové je Vysočina nezískala. Kromě bídy v první části hry byla na vině doslova zoufalá koncovka. Bylo opravdu velkým uměním některé tutovky neproměnit. „Co se nám dnes podařilo zahodit, to se už ve fotbale nevidí," kroutil hlavou na tiskové konferenci trenér Michal Hipp. Některé ze šancí si sám pro sebe ještě jednou připomněl: „Obrovské šance měli Rabušic, Hronek, Urblík, Batioja či Urdinov. V hektickém závěru visel gól doslova ve vzduchu. Velkou šanci nezužitkoval Dvořák a v nastaveném čase náš zmar korunoval Harba."

Jihlava tak zůstává po čtyřech kolech na dvou bodech, v tabulce jí patří třináctá příčka. Tedy pozice, které se chtěli před sezonou hráči Vysočiny zdaleka vyhýbat. „Proti Teplicím už musíme v pátek vyhrát," uvědomuje se Rosa.

To bude rozhodně třeba. Jinak nadějné výkony z úvodu ligy přijdou vniveč a Vysočina se opět zařadí spíše mezi týmy dna tabulky.