I. A TŘÍDA – SK. A

BEDŘICHOV– SLAVOJ POLNÁ 1:0

Domácí vstoupili do derby hodně aktivně a první půlka byla v jejich režii. Jenže převahu gólově nedokázali využít, a to přitom měli solidní šance. Novák a Janák neuspěli, Lacina zase napálil jenom břevno. Hosté spoléhali jen na rohy a přímé kopy, protože výšková převaha byla na jejich straně, ovšem využít toho nedokázali.

Ve druhé části byl Bedřichov dál lepší, ale Lacina orazítkoval opět jen břevno. Rozhodla tak nepříliš povedená akce domácích, na jejímž konci byl Janák a jeho šťastná trefa. Polenští sice v závěru vrhli síly do útoku a po standardkách si vytvořili dvě solidní příležitosti, ovšem vyrovnat se jim nepovedlo.

Gól: 65. Janák. Rozhodčí: Kopřiva. ŽK: 0:2. Diváci: 50. Poločas 0:0. Bedřichov: Šána – Paulík, Mašek, Heřmánek, Vaněk – Novák, Pojer, Lacina, Chramosta – Janák (72. Antoš), Kolman (90. Vovchyna). Slavoj Polná B: Rychetcký – Kratochvíl, Jaroš, Gondek, Jelínek – Beránek (76. Čaloud), Formáček (87. Šorf), Körber, Mihálik (67. Pecina) – Barák, Procházka.

DOBRONÍN – POHLED 6:0

Začátek byl opatrný a nervózní a do první šance se dostali hosté, ale neuspěli. Pak Dobronín zatlačil na pilu, měl spoustu rohů a standardek, ale skóre se dlouho neměnilo. Gólově se zadařilo až díky Mackovi, od kterého se míč odrazil do branky.

Sobotní zápas dostal jednoznačný směr na začátku druhého dějství. Po krásné akci a centru Pospíchala se trefil Horáček, chvilku po něm se parádně opřel do míče i Macek – 3:0. Po hodině hry neuhlídali hosté Štefka, a zanedlouho ani Zamazala. V závěru podtrhl výhru svého týmu Padrnos.

Góly: 21. a 51. Macek, 49. Horáček, 67. Štefko, 71. Zamazal, 90. Padrnos. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 1:2. Diváci: 110. Poločas 1:0. Dobronín: Kotrba – Macek, L. Sedláček, Cink, Laňka – Horáček (73. Padrnos), Štefko, Zamazal, Pospíchal – Meloun, Mikšíček (46. Novotný). Pohled: Vašíček – Pospíchal, Siebenbürger, Sobotka (80. Miřátský), Krpálek – Šnobl (53. Hospodka), Rérych, Klement, Gruber (36. Janďourek), Hospodka – Drlík.

LUKA N. J.– KAMENICE N. L. 2:2

První půlka byla ze strany domácích zakřiknutá a bojácná, takže více ze hry měla Kamenice. Tu poslal do vedení po standardní situaci T. Hadrava. Druhé dějství začali Loučtí naopak parádně, když hned po rozehrání prostřelil Flesar z úhlu Votápka, který se musel poprvé červenat. Jenže vzápětí přišel na opačné straně zbytečný faul, penalta, a Filípek vrátil Kamenici vedení zpět. Poté mohli hráči Luk děkovat gólmanovi Žatečkovi, protože několik šancí hostů zlikvidoval. A Kamenické toto mrzelo, protože v 79. minutě udělal obrovský kiks Votápek, a důrazný Flesar přišel velmi snadno k vyrovnávacímu gólu. „Pro nás je bod jako výhra, protože jsme nehráli dobře. Pořád tomu něco chybí, někdo, kdo by tu naši hru strhnul,“ doplňuje kouč Luk Zdeněk Hlávka.

Góly: 46. a 79. Flesar – 20. T. Hadrava, 47. Filípek (PK). Rozhodčí: Rosický. ŽK: 1:2. Diváci: 123. Poločas 0:1. Luka n. J.: Žatečka – Horáček, Šimek, Bratršovský, Kucarov – Čaloud, Flesar, Čada, Zámostný (66. Vařejka) – Hintnaus (45. Čihal), Pešák.

I. A TŘÍDA – SK. B

TŘEŠŤ – N. SYROVICE 4:2

Do vedení se dostali hosté, když domácí nedokázali odvrátit standardní situaci a M. Sosnar se zblízka nemýlil. Vzápětí však přišel na druhé straně faul ve vápně a Gutwald si s penaltou věděl rady. Netrvalo dlouho a Třešť vedla! Brankář Novák míč jen vyrazil před sebe a dobíhající Nechvátal ho poslal za jeho záda. Domácí měli navrch, ale vykolejit je mohl zbytečný faul a červená pro Novotného.

Početní výhodu Syrovice využily po necelé hodině hry, kdy jim vyšla akce po levé straně. Třešť se pak více zatáhla a spoléhala na brejky, a jeden takový vyšel. Herkner byl faulován v šestnáctce, a Gutwald potvrdil, že pokutové kopy umí proměňovat. V závěru se ještě parádně do šibenice trefil Mareš, takže domácí mohli slavit tři body. „My jsme měli daleko větší touhu po vítězství. Vnutili jsme jim svou hru, a to se vyplatilo. Kluky musím pochválit,“ hodnotí trenér Třeště Radek Nápravník.

Góly: 36. a 80. Gutwald (oba z PK), 40. Nechvátal, 88. Mareš – 35. M. Sosnar, 58. Dvořák. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (45. Novotný). Diváci: 110. Poločas 2:1. Třešť: Kousal – Tausch, Bláha, Novotný, Lupač – Gutwald (82. Kříž), Ivan, Lacina (53. Herkner), Mareš (90. Kantor) – Nechvátal, Rod.

TELČ – RANTÍŘOV 0:0

V první půlce měla o něco více ze hry Telč. Hned v úvodu zahrávali domácí standardku a Smejkal z malého vápna hlavičkoval jen do připraveného Krupici. Pak se dral do zakončení Nechvátal, ale jeho pokus zblokoval obránce, a Kudláčkova hlava skončila na tyči. Hosté si vytvořili jedinou vážnější šanci, kterou ve 24. minutě zlikvidoval Misař.

Po změně stran Rantířov zpřesnil hru a snažil se kombinovat, ale do šancí se dostával těžce. Vyzkoušel to proto z dálky, ovšem Misař si s nepříjemnou střelou poradil. V závěru derby se mohlo rozhodnout. V 86. minutě šel Klobas sám na Krupicu, ale nedal. A v poslední minutě neuspěl z podobné pozice ani Jančo. „Byl to takový první jarní zápas, nedařila se nám kombinace. V první půlce jsme byli lepší my, oni pak lépe kombinovali ve druhé půlce. My jsme šli do zápasu s tím, že nechceme prohrát, takže zklamaní po remíze úplně nejsme,“ hodnotí trenér telčského výběru Josef Jančo.

Rozhodčí: Rygl. ŽK: 0:2. Diváci: 80. Telč: Misař – Kudláček, Páral, Solař, Procházka – Smejkal, Nechvátal, Havlík (87. Stránský), Matouš (78. Klobas) – Chalupa, Jančo. Rantířov: Krupica – Kunče, Cibulka, Vaněk, Pavlíček – Vyskočil, Živný, Kubík, Kozák – Holub (88. Kovačík), Varhnaík.