Hráč, který permanentně bojuje o stálé místo v ligové jedenáctce Vysočiny. Přitom je spolehlivým univerzálem a pro trenéry určitě nepostradatelným členem kádru. „Vidíte, o nějakém kulatém zápase jsem ani sám nevěděl," smál se Petr Tlustý při rozhovoru s Deníkem. „Já statistiky moc nesleduji," dodal.

V padesátém ligovém utkání se musel ještě spokojit jen s nerozhodným výsledkem 0:0, v Hradci už ale se spoluhráči slavil výhru (3:0). „Zpočátku se nám nedařilo, nebyli jsme moc na míči. Ale po první brance jsme se zvedli a zápas ovládli," vrací se k sobotě Tlustý.

Ten mohl na východě Čech i přidat svůj třetí ligový gól, v dobré pozici ale hlavičkoval nad soupeřovu branku. „To snad ani šance nebyla. Po rohu jsem se dostal k míči, ale soupeř mě držel, takže jsem se nemohl pořádně odrazit a zamířit," popsal situaci stoper Jihlavy.

Po návratu do ligy sehrála Jihlava šedesát sedm ligových zápasů. Tlustý si v nich připsal jedenapadesát startů, ale přesto stále nemá jisté místo v základní sestavě. „Rozhodnutí o sestavě je vždy na trenérech," krčí rameny osmadvacetiletý hráč. „Já musím na sobě pořád makat a doufat, že příležitost přijde."

Nyní přišla při zranění Kryštůfka a Šourka. Ve třech zápasech odehrál vedle kolegy Krejčího povedené zápasy. Přesto možná znovu hrozí, že jej některý z kolegů opět „vyšoupne" na lavičku. Jak se se svojí rolí v týmu vypořádává? Nakolik je pro něj psychicky náročná? „Lehké to není," přiznává a připouští i jisté zaječí úmysly: „Trošičku jsem nad odchodem přemýšlel. Ale rozhodl jsem se zůstat, protože klub výborně funguje a máme tady veškeré jistoty," uznal Tlustý.

Dočká se ve Vysočině i stého zápasu? To Tlustý samozřejmě netuší. Pečlivě se ale připravuje na sobotní utkání s Příbramí. „Pro nás to je další hodně důležité utkání. Potřebujeme v něm potvrdit výhru z Hradce Králové, bodů v tabulce stále moc nemáme," uvědomuje si sympatický jihlavský hráč.