Na telčském hřišti to v neděli odpoledne žilo. Aby také ne. Vždyť se hrálo derby dvou velkých rivalů, které si nenechalo ujít 155 diváků. A navíc se bylo na co dívat. Šest gólů byla příjemná porce brankových akcí!

Mnohem spokojenější byli ale po devadesáti minutách hosté z Třeště, kteří slavili vítězství 4:2. Tím chtěli zřejmě ukázat, že se záchranou soutěže to myslí vážně a na sestupových pozicích nemíní zůstat dlouhou dobu. „Kluky bych chtěl určitě pochválit. Bylo to pro nás důležité utkání a myslím, že jsme ho zvládli dobře, hráli jsme klidně a nebylo to z naší strany tak vypjaté. Navíc jsme dali brzy gól, pak ještě takový náhodný druhý, to nám pomohlo,“ komentuje kouč Třeště Radek Nápravník.

Telč naopak úvodní minuty, vlastně celý zápas, nezvládla. „Kluci byli natěšení, měli společnou večeři a každý se chvástal, ale na hřišti nebyli schopní si nahrát, nějaký psychický blok,“ kroutil hlavou trenér domácích Josef Jančo. „V první půlce jsme měli dvě příležitosti, ale nebyli jsme důrazní,“ dodává.

Po změně stran se jeho tým sice dvakrát prosadil, ale stejně úspěšná byla i Třešť. „Kluci to nezvládli psychicky, protože takhle neohrabané a toporné jsem je ještě neviděl. Není koho pochválit, byla to hrůza a děs. Ten první gól kluky asi nahlodal, pak už tam nebyl někdo, kdo by to strhl, byli jsme odevzdaní,“ doplňuje Jančo.

Důležité záchranářské body tak slavil rival. „Podle mě jsme na tom byli i fyzicky lépe. A je pravda, že jejich obrana hodně chybovala, když jsme na ně zatlačili,“ říká Nápravník, který v sestavě udělal několik změn. „Hráli jsme v trochu jiném rozestavení, a mělo ti úspěch. Bylo vidět, že sílu máme,“ těšilo třešťského kouče, jehož tým se po zasloužené výhře udržel v kontaktu s dalšími sestupem ohroženými celky.
Mezi ně patří i Rantířov, kde po víkendu smutní i přesto, že obrali o bod favorizovanou Třebíč B. Remízový výsledek 2:2 se totiž zrodil až v úplném závěru. Domácí přišli o cenné tři body až v 89. minutě, kdy hosté po chybě vyrovnali!

„Tři body tady ležely, bohužel jsme je nesebrali,“ krčí rameny asistent trenéra Rantířova Radek Pavlíček. „Před zápasem bychom bod brali, ale po tom průběhu jsme to mrzí. Ale každopádně to utkání mělo šmrnc, bylo to rychlé a dynamické. Podle mě to byl zápas, který byl z kategorie dobrých,“ dodává Pavlíček.