„V naší situaci je každý zápas důležitý. O těch domácích to platí dvojnásob. I když má soupeř kvalitní tým, naším cílem musí být maximální bodový zisk," netají se smělými plány trenér Pelhřimova Martin Moravec.

Ten by měl mít k dispozici kompletní kádr. V něm už chybí Čížek, který se v zimě přesunul právě do Polné. Ještě dříve se stejným směrem vydala další pelhřimovská opora Benda. „O nějaké zvláštní motivaci nechci mluvit. Spíš si myslím, že to bude náročné utkání pro Davida Čížka, který nastoupí poprvé proti Pelhřimovu," spekuluje kouč domácích.

Ten taktiku, která by měla vést ke kýženému tříbodovému zisku, prozradit nechce. „Něco mám v hlavě, ale budu se o tom radit s asistenty. Nerad bych to ale ventiloval před zápasem přes noviny," nechal se slyšet.

Pelhřimov nemá i přes záchranářské potíže a bodové ztráty v posledních zápasech špatnou formu. „Nechci říci, že bych byl naším herním projevem unešený, ale hra špatná není. Minulou neděli v Břeclavi jsme měli minimálně na bod," je přesvědčený Martin Moravec.

Důraz a koncentrace

Hosté si jedou do Pelhřimova spravit chuť po třech neúspěších v řadě. „Vzhledem k naší situaci to nebude lehké utkání. Prohráli jsme třikrát za sebou, navíc Pelhřimov se zachraňuje, takže bude chtít vyhrát. My ctíme sílu soupeře a pojedeme tam s pokorou, ale také nám situace velí už konečně vyhrát. Určitě nechceme prohrát počtvrté za sebou," říká trenér Slavoje Michal Lovětínský.

Jeho svěřenci poslední dva mače výsledkově vůbec nezvládli. Ten s Břeclaví projeli, i když vedli už 3:0, a o uplynulém víkendu dostali čtyři góly v Bzenci.

Jihlavští hokejisté měli v osmém zápase baráže o extraligu slavné Pardubice na kolenou, ale ve třetí třetině ztratili tříbrankové vedení. Dokázali se však z toho dostat a vybojovat cenný bod v samostatných nájezdech.
OBRAZEM: Dukla promrhala tříbrankové vedení, ale vyhrála

„Tam jsme měli smůlu v koncovce, byli jsme nedůrazní. Na tom jsme pracovali celý týden, a podle mě to v bude alfa omega i v Pelhřimově," míní kouč Polné, který by se nedivil, kdyby derby nabralo ofenzivní směr a skóre bylo na konci divoké. „Myslím, že nebude nic neočekávaného, že padne hodně gólů," naráží Lovětínský na fakt, že v utkáních Polné není o brankové momenty nouze. „Pelhřimov bude hrát určitě útočně, a to my taky," potvrzuje.

A také tuší, že to budei velký boj, který bude asi bolet. „Hrajeme s týmem, který hraje o záchranu, a to se hraje vždycky důrazný fotbal. To čekáme," říká Michal Lovětínský, který bude klást hráčům na srdce, aby se koncentrovali celých devadesát minut. „U nás je to hlavně o soustředěnosti, protože vždycky na chvíli vypadne, a pak dostáváme góly. To musíme zlepšit," dodává trenér hostů, který bude v sestavě nucen nahradit hříšníka z minulého kola Kučeru.