Tohle musíte vidět! Momentálně skvěle hrající FC Vysočina přivítá na svém stadionu tradičně silnou a aktuálně úspěšně o evropské poháry bojující Mladou Boleslav. Výkop nedělního utkání je v 17 hodin.

Na jihlavský pažit vyběhnou fotbalisté, kteří v měsíci březnu podávali výborné výkony. Hostující Mladá Boleslav prožívá pod vedením trenéra Karla Jarolíma výraznou obrodu, na jaře ještě v lize neprohrála, zvítězila ve čtyřech ze šesti utkání. „Boleslav hraje v pohodě a na jaře náleží k nejlepším klubům ligy. Myslím si, že prokazuje lepší formu než další mančafty, které soupeří o třetí příčku tabulky. Čeká nás těžké utkání," přemítá před utkáním trenér Vysočiny Petr Rada.

Jarní obrození

Jihlavští fotbalisté na jaře jednou padli, dvakrát remizovali a třikrát zvítězili. V odvetné části, tedy včetně listopadové předehrávky se Slováckem, ve které už tým vedl kouč Petr Rada, patří Vysočině skvělá čtvrtá příčka tabulky! Středočeši jsou dokonce v této dílčí statistice druzí. Je proto více než pravděpodobné, že fanouškům bude naservírován atraktivní zápas. „Moc bych si přál, aby nás v neděli tlačily za dobrým výsledkem plné tribuny. Pokud na stadionu bude obdobná atmosféra jako při posledním utkání proti Olomouci, tak fanoušci skutečně mohou být tím klíčovým dvanáctým hráčem svého týmu," doufá Rada.

Hosté v současnosti mají na třetím místě čtyřbodový náskok na pronásledovatele a boj o účast v Evropské lize ve svých rukách.

Jejich kádr disponuje zkušenými hráči, v sestavě najdeme například stopera Dosudila, záložníky Jarolíma, Štajnera či exjihlavského Štohanzla, tradičně nebezpeční jsou útočníci. „Boleslav disponuje kompaktním a kvalitním týmem," oceňuje Rada.

Vysočina sice ještě nemůže předčasně juchat, ale z bezprostředního ohrožení sestupem už vybředla. Na devátém místě má na sestupové pozice sedmibodový náskok, se kterým už by měla ve zbývajících osmi kolech ligovou příslušnost udržet. Zvláště když má v rukách trumfy v podobě domácích utkání s ještě více ohroženými Bohemians, Brnem a Příbramí.

Na to však Jihlavští rozhodně nechtějí spoléhat. Také proti Mladé Boleslavi vyběhnou s touhou po zisku dalších tří bodů. „Úspěchu musíme jít naproti aktivní ofenzivní hrou. Zároveň se však musíme vyvarovat okének v obraně a nepřesností v rozehrávce," předvídá Rada, který zatím spíše jen tuší, se kterými hráči bude moci v duelu počítat.

V úterním pohárovém intermezzu sice léčili drobné šrámy některé opory v čele s kanonýrem Harisem Harbou, jejich start je však stále v ohrožení. „S určitostí budeme v neděli postrádat Blažka, Marka, Marcina a Tlustého. Navíc se s dílčími zdravotními potížemi potýkají i Mešanovič, Jungr, Vaculík a Harba," netají Rada, který bude hráčům znovu připomínat: „Musí podat takový výkon, po němž budou diváci ze stadionu odcházet spokojení bez ohledu na konečný výsledek."