Fotbalisté z Beranova
se v neděli postavili na hřiště Třebelovic, které do soutěže postoupily z okresního přeboru Třebíčska.
A kvalita byla zejména na straně hostů. „Nejdůležitější bylo, že se z toho kluci nepodělali a hráli to, co poslední rok. Navázali na pohárové zápasy a psychicky to zvládli," smekl před svými hráči trenér Kamil Eliáš.

BYLI JAKO DOMA!

Jeho svěřencům pomohl
i povedený start a dva góly do 17. minuty. „Každému pomůže, když se dostane do vedení, i když domácí po ne až tak moc vypracovaných akcích dotahovali. Do pátého gólu bylo pořád o co hrát, ale pak už se to spíš jen dohrávalo a kluci si to
i užili. Přijelo i dost našich fanoušků, takže jsme chvílemi byli jako doma," liboval si kouč Velkého Beranova.

Mohla se slavit výhra 6:2. „V kabině to bylo bouřlivé, tak jak to má být, všichni 
se těší na pokračování. Uvidíme, co bude dál," doplňuje Kamil Eliáš, který vítězství ovšem nepřeceňuje. „Určitě tam jsou asi zkušenější mužstva, než byli tihle, ale zázemí a rozcvičku měli jako ligáči. Mají to tam postavené dobře, ale je otázka, jestli jim chybí zkušenosti, nebo to byl prostě začátek
a oni byli nervózní, a ty dva naše rychlé góly je rozhodily," uzavírá Eliáš.

ŽÁDNÉ POZITIVUM

Šestigólový vítěz se zrodil i v Kostelci. Bohužel pro domácí to byl Tis, který měl navrch, domácí nešetřil,
a na začátek sezony jim nadělil tenisového „kanára" 6:0!

Kostelečtí šli do nového ročníku s ambicemi, jenže před začátkem se kostra týmu rozpadla, a trenér Miloš Kračmar tomu dává hodně za vinu, že bylo první kolo takové. „Ti hráči, kteří by chtěli moc hrát a nechali by tam duši, to bohužel sledovali z lavičky. A někteří, co je měli nahradit, na to asi nemají. Bohužel ani srdíčkem se nedostali do zápasu. A to jsme museli ještě v první půlce dvakrát střídat pro zranění, a přišli jsme opět o dva klíčové hráče," posteskl si trenér.

Domácí navíc inkasovali hned v první minutě. Tisu dovolili skórovat po dvaceti vteřinách! „To byl snad nejrychlejší gól, co jsem zažil," kroutil hlavou Miloš Kračmar nad špatným úvodem. „Bohužel my jsme nenašli na utkání žádné pozitivum. Tis byl jednoznačně lepší, několik dalších šancí ještě spálil, my jsme na něj neměli," uzavírá zklamaný trenér.