ŽELETAVA – ŽĎÁR B 2:0

Hosté nastoupili s pěti dorostenci v sestavě. Už v sedmé minutě využil přetahovanou Vojtěcha Čurdy se stopery pohotovou střelou pod břevno Simandl – 1:0. Ve 32. minutě zvýšil po skvělé kolmici Martina Vrbky jeho jmenovec Michal, který obešel i gólmana. Druhý poločas držela žďárská rezerva míč, ale pozorná obrana soupeře je k ohrožení Vlčkovy branky nepustila, naopak řada výpadů Želetavských do odkryté obrany zůstala nevyužitá. Polednovi chyběly k nabídce Simandla centimetry, Tomáš Vrbka trefil břevno a střelu Veselského vykopli hostující obránci z brankové čáry. „Proti běhavým dorostencům se hraje blbě. A proto je dobře, že jsme zápas v podstatě bez problémů zvládli,“ hodnotí želetavský trenér Petr Kylíšek.

Góly: 8. Simandl, 32. Michal Vrbka. Rozhodčí: Kopřiva. ŽK: 2:1. Diváci: 30. Poločas: 2:0. Žďár B: Hajný – Gančev, Havlík, Franěk, P. Ločárek, T. Ločárek, Russ, Dvořák, Malicki, Sláma, Potocký.

KOUTY – VRCHOVINA B 3:1

Hosté měli v prvním poločase výhodu silného větru v zádech, ale jejich nákopy za obranu úspěch neslavily. Domácí to zkoušeli postupnými útoky po zemi, ale na první šanci se načekali. První přišla až po půlhodině hry a byla hned gólová, když brejk zakončil podél brankáře Cejpek – 1:0. Kouty zvýšily Tenklovou hlavičkou po rohu těsně před pauzou. Hostitelé dobře začali i po změně stran. Dostávali se do vápna soupeře, ale selhávali v koncovce a výsledkem byly čtyři zahozené tutovky během čtvrthodiny. To Vrchovina potrestala, když využil chybné malé domů Follprecht. Toho Stýblo v tísni nastřelil a míč se dokutálel do sítě. Hosté ožili, ale už měli jedinou šanci, proti třem domácím. Lídr pečetil své první jarní vítězství dvě minuty před koncem Neumannem, který překonal gólmana až napotřetí.

Góly: 33. Cejpek, 44. Tenkl, 88. Neumann – 52. Follprecht. Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 2:0. Vrchovina B: Skryja – Havelka, Mrkos, Košík, Follprecht, Blažíček, Vašíček (74. Veselý), Josífek (64. Němeček), Čírtek, Poul, Polnický.

N. SYROVICE – HERÁLEC 0:2

V bojovném a vyrovnaném zápase měli větší štěstí hosté. Zatímco domácí se v silném větru nedokázali při jeho podpoře gólově prosadit, Herálec se s touto výhodou dvakrát radoval. V prvním poločase se dostal do šance po rohu Toman, ale z malého vápna hlavičkoval nad. O gól si říkaly i střely Janouška a Železného, jenže v obou případech hostující brankář se štěstím úspěšně zasáhl. V úvodu druhé půle pláchl herálecké obraně Sosnar a po střetu s obráncem se hostitelé dožadovali penalty. „Byl sražen, ale píšťalka pana rozhodčího zůstala k překvapení všech tichá,“ kroutil hlavou novosyrovický trenér Jan Prígl. Hráči ze Žďárska se prosadili po rohu a druhém šťastném odrazu do vedení. Syrovice kontrovaly pěknou akcí po ose Sosnar, Janoušek a zakončujícím Dubským, ale gólman hostí výborným zákrokem vytáhl míč nad břevno. Novým Syrovicím tak skončila domácí neporazitelnost. „Od 18. října 2015 byl Herálec prvním mužstvem, které u nás dokázalo vyhrát,“ podotýká Prígl.

Góly: 56. a 86. Uchytil. Rozhodčí: Nápravník. ŽK: 0:1. Diváci: 110. Poločas: 0:0. Herálec: Tichý – Veselský, Škorpík, Slováček, Okurka, Uchytil, Myška (68. Suchý), Bureš, Černý, Kovář, Odstrčil.