Na překvapivou výhru zadělali Beranovští v první půlce, kterou vyhráli 3:0! „Zpočátku jsme hráli vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách. Ale my se ujali vedení po rohovém kopu,“ popisuje branku Tomáše Matějíčka jeho spoluhráč Richard Ganzwohl, který se vzápětí zapsal také do listiny střelců, když proměnil penaltu za faul na Eliáše – 2:0! „To byl takový zlomový moment. My se uklidnili, hráli odzadu a čekali na jejich chyby. První půlku jsme ještě korunovali třetím gólem do šatny,“ liboval si Ganzwohl po vlastenci hostů.

Jenže rozhodnuto zdaleka nebylo, protože Košetice ve druhé půlce přidaly na aktivitě i důrazu, a před Markovičovou brankou bylo rušno. „Oni zvýšili napadání, z toho pramenili naše chyby. Kazili jsme i lehké přihrávky, a oni díky tomu snížili,“ nastiňuje střelec druhé branky domácích.

Naštěstí pro jeho tým se po hodině hry hosté dopustili dalšího faulu ve vápně, a Ganzwohl proměnil i svůj druhý pokutový kop. „Takový záchranný gól, protože i když oni po naší chybě obrany za chvilku snížili, tak jsme to dokázali ubránit. Podržel nás jednou i gólman. Kdyby snížili na 3:4, asi by to bylo ještě těžké. Takhle jsme to mohli dohrát v klidu,“ těšilo autora dvou tref.

Velký Beranov jde Ježek cupem tedy dál. „Panuje velká spokojenost. Mysleli jsme si, že bychom je mohli porazit. My chceme vyhrávat všechny zápasy. Uvidíme, kam se až dostaneme,“ dodává Richard Ganzwohl.