V Kostelci se vyměnil v zimě trenér. Zkušený David Votava šel do nového působiště s vidinou, že chce tým nastartovat k co nejrychlejšímu postupu doI. A třídy. Ale protože Kostelečtí nebyli po podzimu ve zrovna nejlepší pozici, jak se účastnit bojů o přímý postup, nečekalo se, že by to mohlo dopadnout už tak brzy!

Ovšem situace se nakonec vyvinula tak, že tým z Jihlavska se na poslední chvíli dotáhl na špici a atakoval druhé místo. Bohužel pro něj ale Herálec v předposledním kole odmítl drama a pojistil si ho. „Přiznám se, že jsem cítil po vítězství Herálce nad Mírovkou hořkost a zklamání,“ říká David Votava.

V tu chvíli ale netušil, že tady bude ještě jiná možnost. „Minulý týden přišly spekulace, že Vladislav nepřihlásí I. A třídu, a díky tomu se jedno místo uvolní,“ zahřála trenéra tato zpráva u srdce. Nic jistého v tu chvíli ještě nebylo, ale po potvrzení Vladislavi, že opravdu přihlásí jen okresní přebor, se nabídla jedinečná šance.

Kostelec ale ještě potřeboval vyhrát poslední mač doma nad Herálcem. „Ve chvíli, kdy jsme věděli, že ta možnost tady bude, jsem hráčům věřil, že to zvládnou. Ten zápas byl díky tomu možná trochu nervóznější, ale já věděl, že kluci jsou sportovně zdraví. A ten zápas měli pod kontrolou, byli jsme lepší,“ liboval si kouč Votava nad výkonem i výsledkem 4:0.

Tím si Kostelečtí pojistili třetí místo a se ziskem 50 bodů také pozici pátého nejlepšího „bétřídního“ týmu, který po odstoupení Vladislavi dostane jako první nabídku dodatečně postoupit do I. A třídy.

„Je to pro Kostelec historická událost, na novou soutěž se těšíme,“ vzkazoval při sobotní euforii trenér, který slíbil, že v případě postupu se na kostelecké pouti sveze na všech atrakcích. „Trochu mě zklamalo, že nepřijely labutě, ale nakonec jsem si to moc užil, protože mě v tom nenechali. Jsou to hodní kluci, kteří mě i se svými přítelkyněmi podpořili a absolvovali to se mnou. Tady se ukázalo, že je to prostě výborný tým,“ smeká před svými svěřenci kouč. „Byla to moc sladká tečka. Celkově to byla jedna z nejpovedenějších jarních částí, které jsem jako trenér zažil.“

A k tomu, aby to tak šlapalo, prý stačilo málo. „Když jsem přišel do Kostelce, tak hráči byli od mého předchůdce připravení dobře. Stačilo udělat dvě tři taktické věci. Změnit hru obrany, jinak tady kvalita byla. A díky tomu, že jsme dávali hodně gólů a naopak jich už moc nedostávali, se to zvládlo bravurně,“ komentuje kouč. „Vždycky se říká, že je to týmovka, a také byla. Ale musím vyzdvihnout dva hráče. S jednatřiceti góly je to Míla Kočí, a také neskutečná persona Kostelce a její kapitán Michal Fejt,“ dodává šťastný David Votava.