Ta mohla být už téměř jistotou. Kdyby domácí neumožnili hostům vyrovnat pouhé tři minuty před koncem duelu.

Prakticky totožně se tak opakovala situace z minulého domácího duelu. To ale naopak dvě minuty před koncem vyrovnala Vysočina. Jihlavané na jaře sbírají body pilně, v deseti zápasech jen dvakrát prohráli. Na druhou stranu ale také jen dvakrát zvítězili. Šest remíz nadále neumožňuje jihlavským fotbalistům hluboké oddechnutí. „Hrozně nás to mrzí," říká za kabinu záložník Vysočiny Marek Jungr. „Na Spartě jsme vedli 2:0, s Duklou 1:0… Je to škoda!"

Podobně hovoří i trenér Vysočiny František Komňacký: „Chtěli jsme vyhrát, takže nemůžeme být spokojení. Ale každý z týmů byl lepší v jednom poločase, remíza je proto zasloužená."

Do hlavní role v utkání se pasoval další jihlavský záložník, Karol Karlík. Právě on pěknou střelou z dálky k tyči otevřel skóre duelu. „Trenér vždycky říká, že když nevystřelíme, nevyhrajeme. Takže když mohu, tak vystřelím. Sedlo mi to parádně," hořce se pousmál po utkání nad svojí letošní čtvrtou ligovou trefou. S ní se stal aktuálně nejlepším střelcem týmu. „Gól to byl hodně důležitý, ale vzhledem k tomu, že nebyl vítězný, tak zase ne až tolik," dodal.

Smutek ve tváři slovenského hráče totiž vykouzlil v 85. minutě rozhodčí Bílek. Při pohledu z tribuny po běžném souboji udělil Karlíkovi druhou žlutou a červenou kartu. Cítí hráč její oprávněnost? „O tom já nerozhoduji. Když mi ji rozhodčí dal, tak asi byla," krčil rameny Karlík. „Neměl jsem jít tak důrazně do souboje. Sice jsme se bránili, ale měl jsem být opatrnější," uznal, i když bylo patrné, že rozhodnutí rozhodčího považuje spíše za necitlivé.

Oslabení Vysočiny navíc přišlo v době, kdy sílil tlak Dukly, která spěchala za vyrovnáním. Po dvou minutách hry v přesile se také Pražané dočkali. „S Duklou jsme mohli bodovat naplno, bylo to blízko," povzdechl si Karlík. „K definitivě záchrany jsme byli blízko, třicet jedna bodů může být ještě málo. Musíme dál bojovat, dokud nebudeme opravdu zachráněni."

S tím souhlasí i Komňacký. „Pokud bude matematická teorie proti tomu, nemohu říct, že jsme zachráněni," uvedl po utkání jihlavský stratég. „Je nasnadě, že k tomu máme blízko, ale ještě jedno vítězství bychom potřebovali."