Nepřesvědčili. Další remízu a rozpačitý výkon si připsali na své konto jihlavští fotbalisté. Ve středečním dopoledni se na stadionu Na Stoupách rozešli smírně 1:1 s Bohemians 1905.

Přestože se duel hrál ve velmi netradičním čase pracovního dne, diváky zápas Vysočiny s populárními klokany lákal. Nabízená produkce ale byla až příliš přátelská. Hrálo se sice nahoru a dolů, nepřesností však oba protivníci nabízeli více než dost.

A pokud se povedla nějaká akce až do koncovky, v brankách kralovali zkušení Jaromír Blažek a Radek Sňozík. Hostující gólman musel zasahovat o něco častěji, především se šancí agilního Masopusta měl plné ruce práce. „Finální fáze nás trápí," povzdychl si trenér František Komňacký. „Vystřídali jsme v utkání, až na zraněného Mešanoviče, všechny útočníky, ale znát to nebylo. Jediný Masopust se dostal do výraznější příležitosti."

Jihlava dávala o svých útočných choutkách vědět především po standardních situacích, ale ani závary po centrech Kolouška z rohových kopů nedokázali domácí proměnit. Po prvním poločase tak bylo skóre bezbrankové.

To se změnilo hned po obrátce stran. Obrana Vysočiny se ještě nestačila zformovat a centr z pravé strany u zadní tyče ve skluzu doklepl Jindřišek 0:1.

Odpověď Vysočiny na sebe nedala dlouho čekat. O tři minuty později napálil odražený míč z pětadvaceti metrů Tomáš Josl a uklidil míč přesně k levé tyči branky Pražanů. Sňozík se sice usilovně natahoval, ale na umístěnou ránu nedosáhl 1:1.

Tím však zajímavých situací významně ubylo. Oba trenéři začínali prostřídávat sestavu, hra ztratila tempo i plynulost. V bojovném závěru měli opět domácí několikrát dobře rozehrané útočné akce, ale k vítězné brance je nedotáhli. V desátém přípravném zápase tak Vysočina už pošesté remizovala. „Takového soupeře bychom měli, především doma, přehrát a zvítězit," uvědomuje si trenér. „Bohužel pozitivního na utkání mnoho nebylo. Chybí nám kvalita v rozehrávce, nejsme schopní soupeře přehrát, chybí mi pohyb hráčů. To dokazuje, že hráči ještě nemají vše zažité. Zároveň musíme přemýšlet, co s mužstvem dál," má řadu důvodů k přemýšlení Komňacký, který opakovaně volá po příchodu dalších zkušených hráčů. Zdá se, že Vysočina zkvalitnění kádru opravdu potřebuje.

Poslední přípravné utkání odehraje Vysočina v neděli v Rakousku proti Velež Mostar. A pak už přijdou na řadu Slavia, Plzeň…

FC VYSOČINA BOHEMIANS 1905 1:1
Góly: 49. Josl 46. Jindřišek. Rozhodčí: Reich. Diváci: 250. Poločas: 0:0.
Jihlava: Blažek Josl (65. Gavrič), Šourek, Tlustý (76. Kryštůfek), Obert (56. Gabriel) Masopust (41. Sedláček), Koloušek (66. Jungr), Karlík, Kosak (46. Kučera) Tecl, Vaculík.