Svěřenci trenéra Ivana Kopeckého mají co napravovat. Minulý týden inkasovali „tradiční“ debakl v Jablonci (0:5), ve středu sice v poháru postoupili přes Sokolov (1:0), žádná spanilá jízda to však proti druholigovému soupeři nebyla.

Jihlavský tým ale může utěšovat, že v poháru nastoupila silně kombinovaná sestava. Navíc kádr by měl být, až na dlouhodobé marody Nerada a Štěpánka, kompletní. V Jablonci vyloučený Tlustý dostal trest na jeden zápas, který odpykal právě v poháru. „Naplno už trénuje i útočník Rabušic,“ přidal dobrou zprávu asistent trenéra Michal Kadlec.

Vysočina má s Baníkem v první lize vzácně vyrovnanou bilanci. Poslední dva zápasy v předminulé sezoně ale ovládla Jihlava. V Ostravě zvítězila 2:1, v zatím posledním vzájemném zápase doma jedenáctého května 2015 pak jasně 3:0.

Podobný výsledek by jistě domácí příznivci uvítali i tentokráte. „Baník má bojovný tým,“ upozorňuje před utkáním Kadlec. „Opírá se o zkušené borce, jako jsou gólman Vašek, bek Pazdera, středopolař Hrubý nebo útočníci Poznar s Barošem. Má urostlé hráče a je velmi silný při standardních situacích,“ dodává.

Po návratu do ligy sehrála Vysočina s Baníkem doma čtyři zápasy. Ztratila v nich jediný bod a trenéři budou chtít od hráčů pokračovat ve vítězné bilanci. „Chceme navázat na zodpovědný projev v pohárovém měření proti Sokolovu a zejména na kvalitní domácí výkon proti Dukle, kdy měla naše hra v první půli vysoké parametry. Při pohledu do tabulky je jasné, že potřebujeme zvítězit,“ uzavřel jihlavský asistent.

Ligová bilance JIHLAVA – OSTRAVA

Celkem: 10 zápasů 4 – 2 – 4, 11:9
Domácí statistika: 5 zápasů 3 – 1 – 1, 8:3
Venkovní statistika: 5 zápasů 1 – 1 – 3, 3:6
Nejčastější výsledky: 1:0 (3x)
Nejvíc branek za Jihlavu: 1 – Bazal, Hronek, Dvořák, Nerad, Mešanovič, Harba, Kliment, Krejčí, Tecl, Šourek, Koloušek
Nejvíc branek za Baník: 2 – Fantiš, 1 – Kukec, Greguš, Krmenčík, Kraut, Varadi, Papadopulos, vlastní (Krejčí)
Nejvyšší návštěva v Jihlavě: 4 075 – 17. září 2012 (Vysočina – Baník 3:2)
Nejvyšší návštěva Ostravě: 8 818 – 10. května 2014 (Baník – Vysočina 3:1)