Utkání mezi Zbrojovkou a Vysočinou bylo i soubojem týmů s dlouhou sérií neporazitelnosti. Brňané neprohráli třináctkrát, Vysočina sedmkrát. Zájem o utkání tak měli i příznivci obou týmů.

Jihlavu doprovodil na stadion v Srbské ulici nejpočetnější dav, který v jarní části sezony do Brna přijel. Oba tábory fanoušků se předháněly v hlasitějším povzbuzování, a zajímavé věci se děly také na trávníku.

Přestože se pro brněnské hráče v utkání jednalo o poslední možnost, jak si uchovat naději na postup do nejvyšší soutěže sportovní cestou, byli po většinu zápasu aktivnější hosté. „Jihlava byla lepší, styl soupeře nám dělal obrovské problémy," uznal brněnský obránce Petr Šíma. „Hráli jednoduché míče už od půlky, Tecl do toho výborně chodil. Spousta akcí Jihlavy smrděla gólem. Jejich styl nám dělal obrovské problémy," vysekl soupeři poklonu.

Hosté přitom gólově paradoxně udeřili v okamžiku, kdy se začali bránit zvyšující se aktivitě Brna. „V té chvíli jsme se snažili především udržet nerozhodný stav," uvedl jihlavský Michal Veselý. „Brno začalo mít tlak, hráli o všechno, museli vyhrát."

Nakonec právě střídající Veselý, který měl posílit jihlavskou defenzivu, vstřelil v 76. minutě první branku. Za necelé tři minuty později zasadil druhý úder do brněnského vazu nejlepší kanonýr druhé ligy Stanislav Tecl.

Jihlavský útočník měl přitom velkou šanci už na začátku druhé půle, ale balon mířící do brány odhlavičkoval stoper Šoljič. „V tu chvíli bych se nejraději propadl do pekla, naštěstí to nemrzí. Brno potřebovalo vyhrát, možná proto znervóznělo. My jsme byli šťastnější," ohodnotil duel Tecl.

Vysočina se vítězstvím na jihu Moravy takřka s jistotou přiblížila nejvyšší soutěži. „Jsme po utkání v Brně nesmírně spokojení, hodně jsme se přiblížili postupu. Ze dvou zápasů nám stačí jeden bod, který se nám, doufám, podaří hned v sobotu získat," usmíval jihlavský trenér Roman Pivarník.

Brněnský trenér Petr Čuhel neviděl ve výkonu protivníků výraznějších rozdílů, přesto rovněž uznal kvality Vysočiny. „Bylo to o tom, kdo dá první gól. Ten padl po naší velké chybě. Jihlava má konsolidované mužstvo, v tom byla lepší."

Na jihlavském stadionu tak může už v sobotu devatenáctého května krátce před devatenáctou hodinou bouchat šampaňské na oslavu postupu do Gambrinus ligy.