Nutno zároveň říci, že se jedná o opravdu perně vybojovaný úspěch. Trenér Vysočiny Martin Svědík po posledním domácím utkání původně nepostavil do základní sestavy tři ze čtyř kritizovaných krajních hráčů. Předzápasová rozcvička ale plány kouče rozmetala. Petr Tlustý se zranil, a tak musel naskočit Lukáš Vaculík.

„Pro mě to byla zásadní změna, protože jsem měl hrát pravého beka, chystal se na hru u lajny, a najednou jsem se přesunul na stopera,“ prozradil kmenový obránce klokanů ve službách Vysočiny Petr Buchta, jenž naskočil do ligového zápasu po pauze kvůli disciplinárním trestu. „Myslím, že se Štěpánkem až na inkasovaný gól hráli dobře,“ ocenil narychlo sestavenou stoperskou dvojici kouč Svědík.

Domácí začali velmi aktivně, ale navzdory problémům se sestavou se Jihlavané poměrně úspěšně bránili. „Tlak Bohemky jsme očekávali a připravovali se na něj,“ uvedl Svědík. „Prvních dvacet minut se nám ale vůbec nedařilo udržet míč a zakládat útočné akce.“

Hostům dělali problémy především hbití Tetteh a Mašek, ale i díky skvělému zákroku Rakovana proti prvně jmenovanému se do přestávky skóre neměnilo. „Mašek je zkušený silový hráč, ohromně rychlý, Tetteh je snad ještě rychlejší, je to hodně nepříjemná dvojice útočníků,“ ocenil soupeře Buchta. Na druhé straně měli jednu příležitost i Jihlavané, ale Nový z ideální pozice uvnitř vápna pálil jen do gólmana.

Po změně stran zelenobílí znovu hosty přišpendlili před jejich vápno, ale byli ještě méně nebezpeční než v první části. Jako blesk z čistého nebe tak přišla akce, po které pozapomenutý Mašek otevřel skóre. „Vstup do druhé půle byl špatný. Prohrávali jsme všechny balony, nebyli jsme aktivní směrem nahoru, nebyli jsme dostatečně důrazní ve středu pole, ať už to byl Levin nebo Dvořák,“ kritizoval tuto pasáž Svědík.

„Přesto by se nemělo stát, abychom dostali tak lacinou branku. Nevyvinuli jsme dostatečný tlak na přihrávajícího hráče, Mašek zůstal za Štěpánkem a Vaculíkem trestuhodně samotný, a tak zkušený hráč si s tím uměl poradit.“
Vysočina zareagovala dvojicí střídání a její hra se v poslední čtvrthodině rapidně zlepšila. Právě zasluhou střídajících hráčů. Velkou šanci měl po kombinaci s Ikaunieksem Zoubele, kterého vychytal Fryšták.

Vyrovnání přišlo z nenápadné akce, kdy na pravé straně převzal míč Mara, popotáhl jej více do střeleckého úhlu a z hranice šestnáctky ke vzdálenější tyči rozhodl o dělbě bodů. „Bohemku jsme v zápase nepustili do velkých šancí, eliminovali jsme její hru. Každý bod se počítá, z Ďolíčku se body lehce nevozí, ale kdybychom byli trošičku odvážnější, měli jsme i na víc,“ uzavřel duel Svědík.

BOHEMIANS - JIHLAVA 1:1

Góly: 60. Mašek - 78. Mara. ŽK: Urblík (J). Rozhodčí: Proske - Paták, Antoníček. Diváci: 4 837. Poločas: 0:0.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Hašek, Jindřišek - Reiter, Mašek (80. Nečas), Bartek (82. Vaníček) - Tetteh (89. Kabajev).

Jihlava: Rakovan – Vaculík (72. Zoubele), Štěpánek, Buchta, Schumacher – Mara, Levin (73. Urblík) - Nový, Dvořák, Keresteš (58. Ikaunieks) – Fulnek.