Další propadák. Jihlavští fotbalisté nezvládli ani utkání třetí utkání sezony a po porážce od Bohemians 1905 1:2 zůstávají na poslední příčce tabulky. Ještě větším překvapením než výsledek je však ustrašený a nekvalitní výkon hráčů Vysočiny.

Trenér Petr Rada sice poslal na trávník ofenzivní sestavu, která už po minutě hry vybojovala roh, aktivněji ale začali překvapivě klokani. „Chtěli jsme v utkání hrát hodně aktivně, což se nám podařilo. Potřebovali jsme eliminovat hru domácích, ovládli jsme střed hřiště a kontrolovali jsme zápas," zhodnotil duel trenér hostů Roman Pivarník.

Domácí se k prvním náznakům výpadů dostali po čtvrthodině hry, ale pěkné kolmice nezužitkoval ani jeden z bosenských útočníků Vysočiny.

První vzruch přišel na hřiště ve dvacáté páté minutě. Švengr na poslední chvíli vyboxoval centrovaný míč před dotírajícím Mešanovičem, z vápna pálil pohotově Kukoľ, jeho střela jen o decimetry minula levou tyč branky Pražanů. O chvíli později se Harba obtočil okolo Šmída, ale poté točenou střelou minul branku z druhé strany.

Sotva hosté přežili dvě šance soupeře, udeřili. Moravec prošel po pravé straně obrany jako nůž máslem, dostal se až k brankové čáře, odkud lehounce naservíroval míč na malé vápno prakticky nebráněnému Mikušovi 0:1. „Odehráli jsme zápas jako přes kopírák s Mladou Boleslaví," nechápal kouč domácích Petr Rada. „Hráli jsme bez pohybu, hráči měli strach z přihrávek, nastoupili bez sebevědomí. Přitom jsme hráli na dva útočníky, ale nedokázali jsme si dát dopředu správně časované přihrávky."

Vysočina se po tomto úderu protrápila k přestávce, ve které bylo v kabině asi opět hodně dusno. Po znovuzahájení hry zavelel ke šturmu Harba. Jeho únik po levém křídle a centr si na vlastní tyč srazil Brabec, Švengr míč na čáře lapil. Vzápětí kryl brankář hostů i tvrdý pokus Kukoľa.

V 52. minutě spasil Jihlavu praporek asistenta rozhodčího. Tvrdou bombu Jindřiška s vypětím sil vyrazil Hanuš jen před sebe, stopeři domácích pak jen jako sochy sledovali, jak Bratanovič dobíhá a uklízí míč do sítě. Ofsajd, pro který branka nebyla uznána, ale viděl právě jen sudí Moláček…

A tak stejně jako v prvním poločase udeřilo po zmařené příležitosti na druhé straně. Vaculík našel přihrávkou podél vápna na pokutovém oblouku Tomáše Kučeru, ten si míč posunul dva kroky vpřed a zamířil přesně k tyči. „Bohužel nám neuznali branku, a z výkopu soupeřova brankáře jsme inkasovali," glosoval situaci Pivarník.

Povinnost doma zvítězit po brance velela domácím útočit, chyběla jim však přesná kombinace i důraz ve vápně. A když se do stoprocentní šance po pěkném uvolnění ve vápně prodral Harba, sám před Švengrem mířil opět jen těsně vedle tyče. „Haris nemá formu, nevěří si, momentálně se mu nedaří," uznal Rada.

Jihlavské fotbalisty toto vzápětí fatálně mrzelo. Hosté rozehráli z hloubi pole trestný kop do vápna, Vaculík jen přihlížel, jak kolem něj nabíhá Cseh a přesnou střelou získává pro klokany tři body. „Samozřejmě jsem rád, že jsme nakonec naplno bodovali," culil se po utkání Pivarník.

Rada byl naopak po utkání hodně rozparáděný: „Takhle se to hrát nedá! Pokud si to hráči neuvědomí, nebudeme bodovat s nikým. Tohle je opravdu jen na nich a na jejich přístupu. Nejen k utkání, ale třeba i vůči klubu," nebral si servítky zklamaný trenér.