Parádní výsledek. Povzbudivého vítězství se dočkali na závěr soustředění v Rakousku jihlavští fotbalisté. Ti v sobotu zdolali brankou Mešanoviče třetí tým francouzské ligy a účastníka předkol Ligy mistrů, OSC Lille, 1:0.

Utkání mělo z pohledu Vysočiny hrdiny dva. V taktickém utkání se dlouho šance nerodily, v 58. minutě ale mohli otevřít skóre Francouzi. Rodelinovu střelu k pravé tyči z pokutového kopu však skvěle zneškodnil gólman Jan Hanuš, který úspěšně čelil i dvěma dorážkám!

Deset minut před koncem pak po individuální akci Kučery a jeho střele do břevna rozhodl o výhře Jihlavy doklepnutím míče do sítě Mešanovič. Byla to jubilejní desátá branka Vysočiny během přípravy, pro bosenského útočníka to byl už pátý letní zásah!

Svěřenci Petra Rady brali utkání zodpovědněji, přece jenom start české ligy je už za necelé dva týdny, a postavili od úvodu hodně silnou sestavu. Přesto byli nebezpečnější hráči Lille. Jedinou šanci Jihlavy měl ve 39. minutě Harba, ale Elanu neprostřelil.

Vedení udrželi

Francouzi do druhé půle masivně vystřídali, na trávník v Salzburgu se dostal i český reprezentant David Rozehnal, a jejich převaha gradovala. Kromě penalty mohl Rodelin skórovat i čtvrt hodiny před koncem duelu, ale Hanuš vzájemný souboj opět vyhrál.

Poté přišla Mešanovičova branka, po které už Vysočina duel kontrolovala a cenné vítězství ubránila. „Dosáhli jsme cenného a povzbudivého vítězství, které však rozhodně nelze přeceňovat," zhodnotil duel trenér Petr Rada, který uznal, že: „V naší hře byla řada chyb a nedostatků, na jejichž odstranění ještě musíme zapracovat. Soupeř je navíc v přípravě na sezonu zhruba o dva týdny pozadu oproti nám. Přesto šlo o výborný test, v němž jsme si mohli vyzkoušet špičkový francouzský fotbal prošpikovaný mnoha cizinci a hráči tmavé pleti."

JIHLAVA - LILLE 1:0

Gól: 80. Mešanovič. Jihlava: Hanuš Vidlička (75. Tlustý), Šourek (65. Kryštůfek), Krejčí, Vaculík Marek, Koloušek (46. Mešanovič) Kliment, Kučera, Kukoľ (70. Fulnek) Harba (70. Šimonek).

Lille I. poločas: Elana Corchia, Kjaer, Basa, Béria Gueye Balmont (33. Meité), Martin, Aholou Roux, Mendes. II. poločas: Butez Sidibé, Soumaoro, Rozehnal, Koné Aholou, Meité, Delaplace Halucha, Rodelin, Araujo.