Jaro začíná! Páteční předehrávkou odstartuje druhá část tuzemské nejvyšší soutěže. V sobotu do ní vstoupí i fotbalisté jihlavské Vysočiny. Na neutrálním hřišti v Brně budou hostem nováčka ze Znojma.

Pro oba protivníky je hned úvodní letošní kolo maximálně důležité. Znojmo i Jihlava jsou výrazně namočeny v sestupových vodách a bodový vstup by se jim maximálně hodil. „Jsme v těžké situaci," připustil v týdnu trenér Vysočiny Petr Rada. „Sami jsme se do ní dostali, sami se z ní musíme vyhrabat," připomíná však hráčům.

Jihlavským fotbalistům se proti Znojmu v poslední době daří. V podzimním duelu na půdě Vysočiny domácí vyhráli jasně 4:0. Čtyřku nasázeli Jihlavané znojemským hráčům i v zimě, kdy zvítězili v Tipsport lize 4:1.

Je ale nasnadě, že v sobotu budou výše zmíněné výsledky pouze statistickými údaji. Jihlavě by však mohly pomoci k psychické pohodě, stejně jako fakt, že Znojmo ani na jaře nebude moci hrát na svém stadionu. „To je ale zavádějící," přemítá Rada. „Znojmo sice nehraje doma, ale odehrálo v Brně řadu kvalitních utkání. V závěru podzimu tam udělali spoustu bodů, čeká nás nepříjemný soupeř," varuje jihlavský stratég.

Však také Jihomoravané v parádní podzimním závěru vyšplhali ze dna tabulky na až na desátou příčku a před Jihlavou mají dvoubodový náskok. „Pojedeme tam s tím, že chceme bodovat," vyhlašuje bojovně Rada. Kouč Vysočiny bude mít k dispozici kompletní kádr. Jedinou výjimkou je obránce Tomáš Josl, který bude pykat za čtyři žluté karty. „Všichni hráči normálně trénují, budeme vybírat z kompletního kádru," potvrzuje Rada.

Utkání začíná v sobotu ve 14 hodin, letošní domácí soutěžní premiéru podstoupí jihlavští fotbalisté příští neděli, kdy od 15 hodin přivítají Liberec.