Mají nabito! Deset branek v šesti utkáních zaznamenali před minulým týdnem hokejisté jihlavské Dukly. Na přelomu posledních dvou měsíců roku se ale její hráči rozestříleli a ve dvou zápasech se radovali třináctkrát.

Nejprve Dukla excelovala v Šumperku, který počastovala šestkrát, v sobotu pak do sítě Kadaně poslala sedm kulí. Na této porci branek se osmi zásahy podílel první útok Dukly.

Střelecké probuzení přivítal hlavně Tomáš Čachotský, který se dlouho po startu sezony trápil. V posledních čtyřech zápasech se ale pokaždé trefil a na jeho hře je střelecké procitnutí hned znát. „To nic není, Dan dal čtyři góly za jeden zápas,“ smál se po utkání s Kadaní spokojený křídelník. „Samozřejmě jsem rád, že mi to začalo padat, a mohu tím pomoct mančaftu. Vím, že to zní jako fráze, ale pořád je nejdůležitější, aby se dařilo týmu, drželi jsme se nahoře v tabulce a nebyli jsme pod žádným tlakem.“

Dukla už jeden „tříbrankový dvojzápas“ absolvovala ve čtvrtém a pátém kole, kdy skolila Litoměřice a Třebíč. Pak ale v jejích statistikách převažovaly výsledky typu 2:0, 3:1. „Nevím, čemu to přičíst, prostě nám to tam teďka napadalo. Kdyby to ale takto pokračovalo, bylo by to určitě super,“ přemítá Čachotský.

„Nemyslím, že bychom předtím třeba byli v nějaké nepohodě. Akorát nám to tam nepadalo,“ přidal se hrdina posledního utkání, čtyřbrankový Daniel Hodek. „Ale je lepší, když se střelecky daří, to je jasný.“

Právě Hodek je letos střeleckým tahounem Dukly. Po dvou kolech druhé poloviny soutěže má na svém kontě devatenáct branek. Tedy o tři více, než měl za celou loňskou sezonu. „To jste neměl říkat nahlas,“ směje se ostřílený útočník. „Ale samozřejmě doufám, že mi to vydrží.“

Až by se na příkladu Daniela Hodka dalo říci: Čím je starší, tím hraje lépe. „Takhle bych to nekomentoval. Proti Kadani to tam holt napadalo,“ zůstává přes výbornou formu Hodek nad věcí.

A nijak zvlášť neřešil ani skutečnost, že si střelnici otevřel směrem k bývalému dlouholetému spoluhráči Milanu Řehořovi. Bylo mu kamaráda líto? „Lítost, na to si nehrajem. Ale musel si to vykousnout až do konce,“ culil se kanonýr, který po svém čtvrtém zásahu k nešťastnému brankáři přijel. „Jenom jsem ho poplácal po betonech, aby si z toho nic nedělal,“ prozradil Hodek.

První útok je tak i letos velkou ofenzivní zbraní Dukly. Přestože ji opustil kapitán a elitní střelec Oldřich Bakus, zaznamenal útok Čachotský, Hubáček, Hodek už třicet pět branek. Tedy více jak třetinu z celkového počtu gólů. „Oldřichovy body chybí, ale museli jsme se s tím nějak vyrovnat,“ krčí rameny Hodek. „S Hubasem jsme se museli sehrát, hráli jsme i s jinými centry, ale teď nám to šlape.“

Nezbývá než popřát, aby se jim střelecky dařilo i nadále. Duklu totiž nyní čeká opět zápas s Litoměřicemi a pak s Třebíčí… Dočkají se fanoušci opět brankových hodů?