Oba protivníci vstoupili do prolínací soutěže odlišně. Dynamo dlouho nedokázalo najít recept na fantasticky chytajícího českobudějovického gólmana Kváču a prohrálo doma s Motorem 1:2.

To Dukla překonala karlovarského Závorku hned čtyřikrát a ze západu Čech si přivezla poměrně nečekané vítězství 4:3. Po prvním kole jsou tak na tom zatím lépe týmy bojující o postup. Dnes navíc budou mít výhodu domácího prostředí.

V Jihlavě je o utkání ohromný zájem, vstupenky v předprodeji mizely rychle. Vyprodáno přesto ještě není. Kulisa však i tak bude zcela jistě fantastická. Kromě domácích příznivců dorazí i vynikající fandové z Pardubic. Ti, přes letošní mizérii Dynama, svůj milovaný klub neopouští a v sezoně chodili na jeho zápasy v neuvěřitelném průměrném počtu téměř osmi tisíc diváků na zápas!

BRATROVRAŽEDNÝ SOUBOJ

Domácí hokejisté, povzbuzeni výhrou v KV areně, touží po úspěchu i před domácím publikem. „My nemáme co ztratit, jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát," varoval protivníky na klubovém webu obránce Dukly Vlastimil Bilčík.

Pardubičtí pocítili nevýhodu role favorita proti Motoru, v Jihlavě chtějí domácí ztrátu kompenzovat. Jak? „Musíme se víc cpát do brankoviště," uvedl po utkání pardubický útočník David Tomášek, autor zatím jediného zásahu Dynama.

Pikantérií dnešního souboje bude zcela jistě střet sourozenců Radka a Petra Hubáčkových. Starší pardubický Petr se vrátil do českých soutěží po letech ve finské lize, mladší jihlavský Radek po intermezzu v Havířově zase zamířil zpět do Dukly. Na vzájemný souboj se oba těší, k hovorům o něm docházelo už v průběhu sezony. „Jo jo, brácha už něco naznačoval," culil se Radek Hubáček po úspěšném čtvrtfinále play-off s Frýdkem-Místkem nad poznámkou novinářů, že je s Duklou o krok blíž bratrské bitvě.

O tom, kdo bude dnes večer spokojenější, se začne rozhodovat tradičně v 17.30 hodin.