EXTRALIGA ST. DOR.

JIHLAVA – K. VARY 1:2

(konečný stav série 0:3)

Domácí měli nůž na krku, a to, že už si nemohou dovolit zaváhat, se hodně podepsalo na jejich herním projevu. Hosté prahnoucí po rozhodující výhře byli sebevědomější. Góly ale začaly padat až v posledním dějství. Vary poslal do vedení Šik, na to zareagoval vyrovnáním Najman, jenže radost Dukly trvala jen chvilku, protože po půlminutě rozjásal hosty Holub. A na to už v křeči hrající Dukla nedokázala odpovědět.

„Musíme si otevřeně přiznat, že soupeř byl dnes (v úterý – pozn. red.) lepší. Určitě přijel s lehčí hlavou, která často vyhrává celé zápasy. My nehráli tak lehce jako předchozí dvě utkání v Karlových Varech. Myšlenka toho, že pokud utkání nezvládneme, znamená to konec sezony, nám trošku svázala ruce i nohy. I přesto před kluky smekám, dali do zápasu všechno, na soupeře to ale bohužel nestačilo,“ hodnotí na webu Dukly trenér Štěpán Moravec.

Ten viděl rozhodující momenty série už v prvním zápase. „Ten byl klíčový. My jsme neudrželi dvougólové vedení, a to se v play-off stává osudným. Sérii rozhodla produktivita individualit, nicméně Vary se dokázaly prezentovat i velice pevnou a kvalitní obranou. Soupeři gratulujeme a přejeme hodně štěstí ve čtvrtfinále. Do naší kabiny nicméně míří pochvala a poděkování za celou základní část i odmakané osmifinále,“ doplňuje kouč Moravec.

Branky a nahrávky: 53. Najman (Rašín, Vala) – 47. Šik, 53. Holub. Rozhodčí: Čunočka – Musil, Roupec. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 196. Střely na branku: 26:25.Třetiny 0:0, 0:0, 1:2. Jihlava: Juřička – Veleba, Zvěřina, Rašín, Piskač, Trávník, Trnka, Smolko, Marek – Chlubna, Najman, Pigl – Brož, Juda, Barák – Vala, Krajíček, Filip. Karlovy Vary: Kašpar – Zavřel, Tureček, Bernáth, Cankov, Novák, Kořán – Křemen, Jiskra, Záruba – Holub, Šik, Prošek – Maydl, Novotný, Černý – Hudečka, Šťastný, Fečo.